Birštono senjorai domėjosi elektroninėmis paslaugomis

Lapkričio 5 – 9 dienomis projektas „Prisijungusi Lietuva“ pirmą kartą Lietuvoje organizavo teminę akciją „Senjorų dienos internete 2018“, kurios tikslas – skatinti vyresnio amžiaus žmones drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje, saugiai ir atsakingai naudotis elektroninėmis paslaugomis, nuolat tobulinti skaitmeninius įgūdžius.
Birštono viešojoje bibliotekoje ir jos padalinyje Birštono vienkiemyje akcijoje kasdien dalyvaudavo maždaug po 25 žmones.
Lapkričio 5-ąją savaitę pradėjo bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė. Ji pasveikino susirinkusiuosius, pristatė projektą „Prisijungusi Lietuva“ ir pakvietė nepraleisti progos pagilinti kompiuterinio raštingumo bei elektroninių paslaugų žinias.
Internetinėse transliacijose iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos senjorai supažindinti su e. sveikatos paslaugoms, laisvalaikiui skirta informacija, e. prekyba ir e. bankininkyste, e. saugumu, socialiniais tinklais ir saugiu bendravimu internete.
Teminės akcijos dalyviams patiko Vilniaus keliautojų klubo pirmininko Algimanto Jucevičiaus pasisakymas, sudomino „Lietuvos geležinkelių“ Keleivinių stočių departamento direktorės Daivos Pivoriūnienės pasakojimas apie „Lietuvos geležinkelių“ naujoves, pasiūlymus keleiviams ir teikiamas lengvatas – po paskaitos ne vienas klausytojas panoro keliauti traukiniais.
Naudingų žinių suteikė Swedbank Elektroninių pardavimų paslaugų Baltijos šalyse tarnybos vadovas Igoris Ryklys, supažindinęs su e. prekyba ir e. bankininkyste bei Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento specialistas Tomas Čeponis, pataręs, kaip atpažinti klaidingą, propagandinę informaciją. Paskutinę akcijos dieną asociacijos „Langas į ateitį“ atstovės, projektų koordinatorės Rita Šukytė ir Simona Gogelytė supažindino su bendravimu internete, socialiniais tinklais, plačiau aptarė Facebook galimybes, jo privalumus ir trūkumus.
Sužinojusi, kad mokomasi saugaus elgesio virtualioje erdvėje, su senjorais susitikti paprašė ir Birštono policijos komisariato Bendruomenės pareigūnė – vyresnioji tyrėja Milda Mardosienė. Ji pristatė kurorto policijos komisariatą, jo veiklą, apžvelgė kriminogeninę Birštono padėtį, davė naudingų patarimų, kaip apsisaugoti nuo vagių, telefoninių sukčių. Senjorai praturtėjo ne vien žiniomis, jie apdalinti projekto „Prisijungusi Lietuva“ bei Policijos komisariato dovanomis.
Smalsiems Birštono „Bočių“ bendrijos nariams, kurorto Trečiojo amžiaus universiteto klausytojams dėkojame už bendradarbiavimą. Tikimės, kad ir ateityje nemenks jų domėjimasis bibliotekos paslaugomis, renginiais. Projektas „Prisijungusi Lietuva“ tęsis trejus metus. Turėsime dar daug progų sužinoti, pažinti, išmokti.
Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.
Genovaitė Mačiūtė
Solveigos Pempienės nuotrauka

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *