Širdimi į širdį

Žmogus gali viską: mylėti, nekęsti, / Nubaust ir atleisti, pasmerkt ir suprast.
Plačiai atlapoti pasauliui duris… / Kasdien vis pradėt, o gal – kažką tęsti.
Jis gali sukurt ar akimirksniu viską prarast. / Svarbus tik ŽMOGUS, tiktai JIS!
(A. Ferevičienė)

Negailestingas rudeniškas vėjas baigia nudraskyti spalvotus medžių lapus. Laikas bėga, o kartu su juo skubame ir mes, žmonės. Dažnai prisiimame sau daugybę įsipareigojimų, visuomenė patiki mums įvairius vaidmenis: tėvų, sutuoktinių, vadovų ar pavaldinių, verslo savininkų ir pan. Stengiamės būti nepriekaištingi visur: mylime savo artimuosius ir darome viską, kad tik jie būtų laimingi šalia mūsų, plėšomės darbe, sportuojame, rūpinamės namais ir t. t. Net tapę senjorais negalime sustoti. Juk labai svarbu tinkamai palepinti savo anūkus, būti naudingiems savo vaikams, prižiūrėti namus ir dar daug visko. Visuose tuose darbuose tarsi pametame save, pamirštame, ko norime iš tikrųjų, kas esame, neturime laiko atviresniam pokalbiui, šiltesniam pabendravimui su bendraminčiais. Turbūt kaip tik todėl ir susibūrė toks gausus būrys Birštono TAU studentų, pasiruošusių ne tik sužinoti kažką naujo, bet ir norinčių išsikalbėti, keliauti, smagiai leisti laiką ir skirti jo sau, savęs pažinimui ir tobulinimui. Kaip tik į savęs tobulinimą, saviugdą nukreipta naujųjų mokslo metų fakulteto veikla. Tikimės, kad pavyks organizuoti ne tik paskaitas, kurios praturtina mūsų žinių bagažą, bet ir surengti ne vieną susitikimą, kurio metu žmonės galės bendrauti, sportuoti, vaidinti ir pan. Vienas toks susitikimas jau vyko – susipažinimo vakaras „Širdimi į širdį“.
Spalio 30 -osios vakare Birštono TAU studentai susibūrė bendruomenės namuose, kur vyko minėtas renginys. Džiaugiamės, kad patys studentai rūpinosi vaišėmis, atskubėjo pasipuošę, puikiai nusiteikę. Susirinkusiuosius pasveikino direktorė Nijolė Jakimonienė. Ji kalbėjo apie tai, kaip svarbu vieniems kitus pažinti, suprasti, linkėjo gražaus vakaro. Direktorė pristatė neįgaliųjų ansamblį, kuriam vadovauja A. Jazbutis. Moterys dainavo nuostabias dainas apie Lietuvą, rudenį. Savo eiles skaitė Elena Likienė. Studentai nuoširdžiai plojo atlikėjams, už nuostabią muzikinę dovaną jiems dėkojo dekanė Asta Ferevičienė.
Po koncerto visi susėdome į didžiulį ratą. Nutarėme paruošti TAU studentų knygelę, kurioje būtų kiekvieno ranka užpildytas lapelis apie jį patį. Visi ne tik rašė lapeliuose apie save, bet ir prisistatė savo mintis, žaidė linksmą klausimų – atsakymų žaidimą. Džiaugiamės, kad atvyko ir buvusi universiteto direktorė Roma Urbonienė, kuri pasveikino visus studentus, palinkėjo išlaikyti tinkamą universitetui lygį, surasti įdomių lektorių. Visi studentai galėjo pasidalinti mintimis, išsakyti savo linkėjimus. Smagu, kad buvome nuoširdūs, linksmi, daug bendravome. Pokalbiai tęsėsi prie kavos puodelio. Šnekučiavomės, planavome, tarėmės ir džiaugėmės vieni kitų draugija. Tikimės, dar ne kartą susirinksime ne tik rimtų paskaitų paklausyti, bet ir šiltam atviram išsikalbėjimui, pabuvimui drauge.
TAU administracija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *