Pažinome keturias gamtos stichijas

Prienų „Žiburio“ gimnazijos I-IV klasių mokiniai, besidomintys gamtos mokslais, kartu su biologijos mokytoja Rasa Kučinskiene rugsėjo – spalio mėnesiais dalyvavo Vytauto Didžiojo universiteto akademinio jaunimo mokslinės draugijos „Modusas“ organizuotame projekte „Pažink keturias gamtos stichijas“.

 

Tai keturių paskaitų ir praktinių veiklų ciklas, kurio metu mokiniai  tyrinėjo vandens mikroorganizmus, atliko bandymus su sausu ledu, nustatė oro užterštumą azoto oksidais Prienų bei Kauno miestuose, sėjo sėklas ir stebėjo cheminių medžiagų poveikį augalams, lankėsi Kauno botanikos sodo oranžerijose, atliko eksperimentus su ugnimi chemijos laboratorijose.
„Dalyvavimas VDU AJDM projekte buvo įdomi patirtis, daugiau sužinojome apie mus supantį pasaulį. Kiekviena paskaita prasidėdavo teorine dalimi, o baigdavosi praktikos darbu. Manau, kad tokia užsiėmimų struktūra yra labai naudinga, nes gauta informacija yra vizualiai įrodoma tyrimais laboratorijoje arba eksperimentais. Pagilinome biologijos bei chemijos žinias, įgijome patirties dirbti laboratorijose,“ – po užsiėmimų teigė Paulina Mozūraitė, viena iš projekto dalyvių.
Kamilė Pilipavičiūtė
III klasės mokinė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *