Svarbiausia – prisiminti ir aplankyti

Yra metuose diena, kai ypatingu būdu prisimename savo Anapilin išėjusius artimuosius: atnaujiname paminklus, puošiame kapus, įžiebiame gyvą žvakės liepsnelę. Tačiau yra niekieno nelankomų ir neprižiūrimų kapų, kurių artimųjų jau arba nebelikę gyvųjų tarpe, arba jie gyvena toli ir saviškių kapų kasmet aplankyti negali. Tad lapkričio 2-ąją, Vėlinių dieną, Kašonių biblioteka ir Kašonių bendruomenė suorganizavo akciją ,,Uždekime Vėlinių žvakeles ir tiems, kurių niekas nebelanko – ant apleistų kapų“. Prie akcijos prisidėjo ir Jiezno seniūnijos socialinės darbuotojos.
Kašonių seniūnaitijoje yra dvejos veikiančios (Pelekonių ir Sobuvos) ir vienerios neveikiančios (Vošiškių) kapinaitės. Akcijos dalyviai pagerbė tylos minute ir uždegė žvakeles Pelekonių kaimo kapinėse ant Vyčio Kryžiaus kavalierių Juozo Zencevičiaus ir Juozo Žuromsko, partizanų Bernatonių kapų, Sobuvos ir Vošiškių kaimo kapinaitėse – ant užmirštų, niekieno nelankomų kapų, Jiezne – ant Lietuvos partizanų kapų.
Kašonių seniūnaitijoje yra keturi Pelekonių piliakalniai. Užde-gėme žvakeles ir ant dviejų iš jų. Plazdančios liepsnelės pilkapynuose – protėvių atminimo gyvasties bendruomenėje simbolis.
Per Vėlines svarbiausia – prisiminti ir aplankyti.
Danutė Bajorienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *