„Sušilome visi prie žmogiškumo laužo“…

Bebaigiant spaliui užversti paskutinį puslapį, į tradicinį renginį, skirtą savo džiugiam rudeniui ir per metų karolius surinktu bendru derliumi pasidžiaugti, Naujosios Ūtos kultūros ir laisvalaikio salėje susirinko Prienų rajono Neįgaliųjų draugijos nariai.


„…ir šitos šilumos lyg duonos atsilaužkim“, – ragino popietę vedusi N. Ūtos kultūros ir laisvalaikio salės ir teatro vadovė Alma Vaišnienė.
Tęsdamas tradiciją, kaip pats įvardijo, pačius nuoširdžiausius žmones pagerbė LR Seimo narys Andrius Palionis. Jis linkėjo nesustoti, judėti į priekį, taip pat pasidžiaugė daugiausia narių Lietuvoje vienijančios nevyriausybinės organizacijos – Neįgaliųjų draugijos – narių bendryste.
Kad šie žmonės turi tradiciją susirinkti draugėn kiekvienoje seniūnijoje, kad bendravimas yra vertybė, pasidžiaugė ir šeimininkas, N. Ūtos seniūnas Algis Aliukevičius. Taip pat su savo seniūnijos žmonėmis atvykusios Balbieriškio bei Šilavoto seniūnijų seniūnės visada yra tarytum komandos dalis.
Skambėjo ir draugijos narių – veiveriškės Vilytės Stelmokienės ir prieniškės Marijonos Lazukienės sukurtos eilės.
Dainomis susirinkusiųjų širdis džiugino N. Ūtos laisvalaikio salės moterų vokalinis ansamblis, vadovaujamas Lijanos Sarnickienės. Buvo galimybė susipažinti su Virgilijaus Kedžio darbų paroda.
…Skambėjo bendra pirmoji jungtinio padalinių pirmininkų ansamblio daina, pritariant visiems. Skambėjo ir daug lietuvių liaudies dainų. Jos sklido iš širdies į širdį, tarsi atliepdamos į režisierės Anelės Lukjančiuk įtaigiai ištartus mūsų žemės poeto žodžius: „..aš prašau / tik nesumindžiokit širdies“.
Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *