Ketvirtokų ekskursija LR Seime

Rugsėjo 25 d. 4 b klasė lankėsi Lietuvos Respublikos Seime, kuriame buvo organizuota edukacinė pamoka, leidžianti moksleiviams susipažinti su Lietuvos Respublikoje veikiančia valdymo sistema.


Teorinė medžiaga ketvirtokams buvo išdėstyta pamokoje, o praktinės žinios įgytos apsilankius Seime, kuriame mokiniai iš arčiau susipažino su Seimo narių darbu, stebėjo vykstantį posėdį, įdėmiai klausė kalbų, aplankė dokumentų archyvą, senąją ir naująją posėdžių sales. Ketvirtokai galėjo įsijausti į Seimo narių ir žurnalistų vaidmenį, pabuvoję spaudos konferencijų salėje. Džiugu ir tai, jog kiekvienam ketvirtokui asmeniškai buvo įteiktas LR Seimo rašiklis, be to, moksleiviai buvo dosniai pavaišinti saldainiais.
Už galimybę apsilankyti LR Seime nuoširdžiai dėkojame Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei ir Seimo narei Ramintai Popovienei.
Galbūt po šios kelionės išaugs ne vienas mokinys, siekiantis tapti Prezidentu ar Seimo nariu. Išvykę iš Seimo, ketvirtokai aplankė Vilniaus Gedimino pilį ir susipažino su Lietuvos istorija. Juk svarbiausia, kad vaikai žavėtųsi savo valstybės istorija, norėtų likti ir dirbti Lietuvoje bei kurti tokią valstybę, kokios jie patys nori!
Aldrona Grinienė
IV b kl. mokytoja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *