Išrinktas Prienų krašto šimtmečio patiekalas

Puoselėjant tradicinį krašto paveldą, propaguojant sveiką mitybą, Prienų krašto mugės vienu iš svarbių akcentų tapo Prienų krašto šimtmečio ir gardžiausio patiekalų rinkimai.
27 virtuvės „šefai“ bei jų komandos, atstovaujančios bendruomenėms, seniūnijoms, kultūros ir švietimo įstaigoms, klubams ar šeimos gastronominėms tradicijoms, savo išmonę ir įgūdžius prie puodų pademonstravo „Gardžiausio patiekalo“ konkursui pateikusios rinktinius patiekalus. Visus juos išragavusi komisija, vadovaujama Linos Žiurinskienės, Alytaus profesinio rengimo centro profesijos mokytojos, Prienų krašto šimtmečio patiekalu pripažino jieznietės Ramutės Dumalakienės patiekalą „Bajorų gūžta“. Šeimininkė pristatė savo šeimos patiekalą – keptus kiaulienos šonkauliukus, pamarinuotus raudonajame vyne, su česnakais, rozmarinais ir medumi. Konkurso nugalėtojai įteiktas specialus sertifikatas, 100 eurų čekis ir Prienų rajono savivaldybės dovanos.
Komisija taip pat išrinko tris patiekalus, kurių gamintojams įteikti paskatinamieji prizai – dovanų čekiai, mero padėkos raštai ir savivaldybės dovanos. Paskatinimo sulaukė Valė Pangonienė (Balbieriškio sen.), Rūta Aliukevičienė ir Sonata Radzevičienė (Pakuonio sen.) bei Alytaus profesinio rengimo centro komanda – Gediminas Dargevičius ir Lukas Kerevičius (mokinius konkursui parengė mokytojai Lina Sorakienė ir Žybartas Kudarauskas).
Konkurso dalyviai taip pat rinko gardžiausią patiekalą. Čia iš visų išsiskyrė Prienų sveikos gyvensenos klubo „Versmenė“ (vadovė Leonora Kalantienė) sveikuoliškos vaišės iš grikių. Klubo narėms įteiktas 50 Eur vertės dovanų čekis, mero padėkos raštas ir savivaldybės dovanos.
Visiems konkurso dalyviams atiteko organizatorių padėkos raštai, jie buvo apjuosti „šefo“ prijuostėmis.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *