Sklandytojų startai

Praėjusį savaitgalį šalies sklandytojams baigėsi didysis varžybų maratonas. Trakų rajone, Paluknyje, įsikūrusiame Vilniaus aeroklube dėl Lietuvos klubinės klasės čempiono vardo kovojo 29 pilotai iš Biržų, Kauno, Klaipėdos, Telšių ir Vilniaus.

Darius Liaugaudas.

Palankūs orai leido įvykdyti aštuonias užduotis. Triumfavo Kauno apskrities aviacijos sporto klubo (KAASK) narys Darius Liaugaudas, atskiruose pratimuose iškovojęs net tris aukso ir du sidabro medalius. Antras liko Linas Miežlaiškis (KAASK), trečias – Ringaudas Kikalas iš Klaipėdos. KAASK gar-bę gynė ir du prieniškiai: Martynas Šližys užėmė vienuoliktą vietą, Edita Skalskienė ­ dvyliktą. Jau eilę metų Edita yra vienintelė čempionatuose dalyvaujanti moteris.
Tuo pat metu Čekijos Respublikoje vyko Pasaulio sklandymo čempionatas 18 metrų, 20 metrų ir atviroje klasėje. Lietuvai atstovavo KAASK nariai Adomas Grabskis ir Kęstutis Miliūnas, skraidę18 m klasėje, bei 20 m klasėje dviviečiu sklandytuvu į padangę kilę Vladas Motūza su Igoriu Volkovu. Tarp 42 dalyvių Adomas liko dvyliktas, Kęstutis

Edita Skalskienė.

tenkinosi 42 vieta. Vlado ir Igorio ekipažas, atskiruose pratimuose užėmęs dvi trečias ir kartą antrą vietas, bendroje įskaitoje liko dvyliktas. Šioje klasėje dėl nugalėtojo vardo kovojo 18 pilotų.
Pagrindinės varžybos jau baigėsi, bet iki sezono pabaigos savaitgaliais Pociūnuose dar vyksta Antano Ruko taurės varžybos. Jau įvykdyta 15 užduočių. Į lyderių gretas išsiveržė Laurynas Šupinys, Artūras Klimašauskas ir Gvidas Sabeckis. Dėl A. Ruko taurės varžosi 15 pilotų.
Rugpjūčio pabaigoje Kėdainiuose susikaus ir jaunieji sklandytojai, skraidantys vaikiškais sklandytuvais LAK-16.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *