Įsimintina savaitė stovykloje

Liepos 2 – 6 d. Birštono sporto centras vykdė vaikų socializacijos pilietinio ir tautinio ugdymo programą „Judėkime ir plaukime kartu“.


Stovykloje dalyvavo 30 jaunųjų lauko tenisininkų ir lengvaatlečių, kuriems vadovavo treneriai Linas Smailys ir Jonas Juozaitis.
Dalis sportininkų buvo pakviesti dalyvauti edukacinėje programoje „Aš – pilietis“ Valstybės pažinimo centre Vilniuje. Užsiėmimo metu aplankėme ekspozicijos dalį „Laisvė dalyvauti, Laisvė pažinti ir būti savimi“, galėjome rasti atsakymus į klausimus, kuo skiriasi valstybės gyventojas ir pilietis, ar galima pakeisti arba netekti pilietybės bei kt. Susipažinome su pagrindiniais pilietybės įgijimo būdais, taikomais Lietuvoje ir pasaulyje.
Tris dienas stovyklavome prie Guostos ežero. Kadangi oras buvo puikus, galėjome daug maudytis, žaisti kvadratą, futbolą, badmintoną ir kitus judriuosius žaidimus. Skaniai pietavome „Guostos“ kavinėje, už tai esame dėkingi gerbiamai Zitai.
Pusryčius ir vakarienę gaminda-vomės ant laužo, tuo buvome labai patenkinti. Stovyklos metu išmokome išgyvenimo gamtos sąlygomis įgūdžių – plaukti, žuvauti, statyti palapines ir t.t.
Po stovyklos grįžome namo ir liepos 6 – osios 21 val. kartu su viso Pasaulio lietuviais spėjome sugiedoti HIMNĄ..
Dėkojame puikiems treneriams už įsimintiną savaitę.
Marius Griušelionis
Stovyklos dalyvis

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *