Turnyre „Ligo Riga“ iškovojo trečią vietą

Praėjusį savaitgalį Rygoje vyko tarptautinis „Ligo“ klubo petankės turnyras, kuriame dalyvavo dešimt komandų, per dvi dienas jos sužaidė po penkias rungtynes. Turnyro organizatorius ir rėmėjas – Rygos petankės klubas (klubo prezidentas Aivids Švarcs). Turnyras surengtas pirmą kartą, rengėjai siekia, kad jis taptų tradiciniu, todėl kitais metais žada pakviesti dar daugiau komandų iš Lietuvos ir kitų šalių.

Birštono „Ferrum“ – Vytautas Gediminas, Paulius Bagdanavičius ir Irma Gedminaitė su turnyro organizatoriumi Aivids Švarcs.

Šiame turnyre Lietuvai ir Birštonui atstovavo kurorto komanda „Ferrum“ – Irma Gedminaitė, Vytautas Gedminas ir Paulius Bagdanavičius.
Kaip pasakojo V.Gedminas, pirmą dieną iš penkių žaistų varžybų birštoniečiai laimėjo trejas.
-Nesusiklostė varžybų pradžia. Atkaklioje pirmo turo kovoje pralaimėjome ,,Warriors“ komandai iš Latvijos (10:13). Antrame ture nusileidome šeimininkų komandai ir turnyro organizatorei „Kurare“ komandai (5:13). Po to įveikėme dvi gerai žaidžiančias komandas iš Latvijos ir Estijos komandą  „Silver team“ (13:4). Po pirmos turnyro dienos su kitomis komandomis dalinomės 4 – 6 vietomis. Antrą dieną sekėsi geriau. Laimėjome susitikimą su Latvijos komanda „Borodach“, kuri vienintelė turnyre įveikė stiprią Prancūzijos komandą, nugalėjome Estijos komandą „Marina team“, o aštuntame ture nusileidome lyderei „France“ (1:13). Devintame ture įveikėme komandą „Zubraz“ iš Baltarusijos (13:3), – prisiminė žaidimo akimirkas „Ferrum“ žaidėjas.
Pagal turnyro reglamentą keturios geriausios komandos, tarp jų ir „Ferrum“, žaidė dėl turnyro apdovanojimų. Dėl pirmos vietos susikovė komanda „France“ ir ,,Warriors“. Nugalėjo prancūzai (13:11). Po rato sistemos birštoniečiai liko treti ir dėl trečios vietos susitiko aikštėje su ketvirta turnyro komanda ,,Zubraz“ iš Baltarusijos. Kadangi paskutiniame ture šią komandą buvo įveikę, laimėti dvi iš eilės rungtynes prieš tuos pačius žaidėjus buvo nelengva. Visgi permainingoje ir atkaklioje kovoje pergalę 13:12 išplėšė „Ferrum“ trejetas.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *