Birštono savivaldybė pradeda aktyvų bendradarbiavimą su Džinano miestu Kinijoje

Birželio 26 dieną Birštono kurhauze buvo iškilmingai pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp Šandongo provincijos sostinės Džinano (Kinijos Liaudies Respublika) ir Birštono savivaldybės.


Pagal šį susitarimą, bus sudarytos sąlygos vystyti tarpusavio bendradarbiavimą kultūros, turizmo, švietimo, ekonomikos, prekybos ir išmaniųjų technologijų skatinimo srityse. Birštone lankėsi ir pasirašyme dalyvavo oficiali Džinano miesto delegacija, vadovaujama direktoriaus pavaduotojo Sun Xiaogang. Birštono savivaldybės vardu susitarimą pasirašė Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.
Taip pat vyko ir Birštono savivaldybės merės N. Dirginčienės susitikimas su Kinijos ambasados Lietuvoje ekonomikos ir komercijos patarėju Lin Chen ir komercijos atašė Yin Siyuan. Jo metu buvo aptartas bendradarbiavimas turizmo, sveikatinimo ir investicijų pritraukimo srityse. LR ambasada Pekine plečia bendradarbiavimą su Šandongo provincija, todėl Birštono savivaldybės susitarimas su Šandongo provincijos sostine, Džinano miestu, bus svarus indėlis į šį bendradarbiavimą.
Šandongo provincija, kurioje yra Džinan miestas, – viena iš ekonomiškai stipriausių ir sparčiausiai besivystančių Kinijos provincijų, vadinama Kinija miniatiūroje. Džinano miestas garsėja savo natūraliais mineralinio vandens šaltiniais, unikalia istorija ir kultūra. Šis miestas vadinamas „Šaltinių miestu“, čia randama per 700 šaltinių. Miesto centre yra ežerai, žinomi visoje Kinijoje. Miesto istorija sietina su 1920 metais, jame yra daug istorijos, kultūros objektų, svarbių Kinijos tautai. Miestas garsus savo gastroturizmo tradicijomis, taip pat jame įsikūrę daug viešbučių, yra ir SPA centrų, sveikatingumo kompleksų. Šandongo provincijos krepšinio komandoje žaidžia Donatas Motiejūnas. Šandongo provincijos sostinė iš Pekino pasiekiama traukiniu.
Svečiams iš Kinijos buvo pristatytas Birštono kurortas, kultūros objektai, sveikatinimo ir SPA paslaugos. Tikimasi tolesnio aktyvaus bendravimo ir bendradarbiavimo.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *