Už tvarką savo kieme atsako šeimininkas…

Prienuose, mieste, kuris daugeliui mūsų yra bendras kiemas, centrinėje gatvėje įvyko rimti eismo intensyvumo pokyčiai. Po daugelio ramybės metų darda sunkiasvoriai automobiliai, šalia gatvės esančiuose namuose barška langų stiklai, pereiti Vytauto gatvę, net ir absoliučiai laikantis visų eismo taisyklių, perėjoje tampa iššūkiu. Tvyro automobilių išmetamų dujų kamuoliai. Na, ir, aišku, dėl automobilių didelio svorio gadinama gatvės asfalto danga.
Taigi aš, prienietis, matydamas, kas atsitiko su Prienų miesto transporto srautais, Prienų valdžios klausiu, kodėl čia taip yra, kiek tai tęsis ir kas bus su miesto gatvėmis, kai baigsis šis sunkiasvorių automobilių srautas?
Juk už tvarką savo kieme atsako šeimininkas. Šiandien ir dar beveik metus Jūs, valdantieji, esate mano, kaip piliečio, išrinkti būti mūsų bendro kiemo šeimininkais. Kodėl neatliekate savo pareigų?
Aš tikiu, kad Jūs dėjote visas įmanomas pastangas… Labai stengėtės, bet rezultatas…
Manęs nejaudina, kiek kartų su kuo buvo susitikęs meras ar administracijos direktorius, kas ką kam pažadėjo. Mane domina rezultatas – švarus Prienų miestas.
Organizuoti transporto srautus, aplenkiant Prienų centrą, užduotis nėra paprasta, tačiau nėra jokių argumentų, kodėl apskritai nebūtų įmanoma jos atlikti (mėgėjiškais paskaičiavimais, naudojantis Maps programa, kelias į Marijampolę, aplenkiant Prienų centrą, pailgėtų tik apie 15 km.).
Kadangi situacija išties nėra paprasta, čia nereikia ieškoti atsakomybės Saugaus eismo komisijoje ar apkaltinti kurį nors skyriaus vedėją ar darbuotoją.
Už šią situaciją mieste atsakomybę turi prisiimti savivaldybės vadovai.
Gintaras Kleiza

Rubrikoje Nuomonė. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *