„Vaikystės aitvarai“

Kasmet Prienų socialinių paslaugų centre vasara prasideda gražia švente – Tarptautinei vaikų gynimo dienai skirta popiete „Vaikystės aitvarai“.

Į svečius atvykusius mažylius pasitiko darbuotojai su šypsenomis ir maloniomis staigmenomis. Vaikai puošė „Vaikystės gaublį“ guašu išpieštomis rankytėmis, o tėveliai ir svečiai užrašė palinkėjimus. Šventė prasidėjo nuotaikingu „Pienės pūko“ centro lankytojų šokiu. Centro lankytojus, darbuotojus, svečius su gražia švente sveikino bei skyrė muzikinius kūrinius solistė Milena Ruseckaitė.

Vaikus sveikino Socialinių paslaugų centro direktorės pavaduotoja Liuda Šeškuvienė, savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Rasa Olisevičienė. Seniūnijų seniūnai negailėjo gražių žodžiųm o nuotaikingoji Jūrininkė Eglė, atvykusi iš Prienų J. Marcinkevičiaus bibliotekos, priminė mažiesiems, kad vasarą nepamirštų apsilankyti bibliotekoje ir skaitytų knygas. Vaikai buvo paraginti dalyvauti Amsiaus viktorinoje. Paibaigus viktorinai, vaikai buvo pakviesti pasinerti į nuotaikingas pramogas gamino: aitvarus, piešė ant veidukų, atsipalaidavo ant batuto. Šventės šurmulį paįvairino klounas „Bumsis“. Jis pasiūlė vaikučiams išmokti pasigaminti šuniukus iš plonų balionų. Susidomėjimas buvo labai didelis. Socialiniai darbuotojai pakvietė vaikučius helio balionus su pasigamintais aitvariukais paleisti į orą.

Be abejo, Amsio padėjėja kartu su Bumsiu atnešė gražiausią tortą. O šio būta ne tik gražaus, bet labai labai skanaus. Vaikystė – nepakartojamas žmogaus gyvenimo etapas. Deja, ne visuomet vaikystė būna šviesi, ypač kai trūksta tėvų meilės ar sveikatos, tuomet sunku būti nerūpestingam. Todėl mūsų, suaugusiųjų, pareiga apsaugoti vaikystę – mažų žmogučių svajones ir norus paversti realybe.

Dėkojame visiems atvykusiems ir prisidėjusiems prie šventės organizavimo

Vilma Deltuvienė

Socialinė darbuotoja

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *