Tarptautinę šiaurietiškojo ėjimo dieną paminėsime žingsniuojant Birštone

Prieš gerą dešimtmetį šiaurietiškuoju ėjimu (Nordic Walking – ėjimas su specialiomis lazdomis) mūsų šalyje nedrąsiai domėjosi vos kelios dešimtys žmonių, šiandien gi be šio aktyvaus laisvalaikio leidimo būdo negali gyventi ne vienas tūkstantis įvairaus amžiaus piliečių.

Tačiau, kaip teigė šiaurietiškojo ėjimo treneris, aktyvaus laisvalaikio propoguotojas, Lietuvos šiaurietiškojo ėjimo asociacijos atstovas Laimontas Rakauskas, gegužės 19 d. organizuojantis Šiaurietiškojo ėjimo dieną Birštone, daug kas žino, kaip eiti šiaurietiškojo ėjimo lazdomis, bet nedaro to taisyklingai.

Daugelis esame girdėję apie šiaurietiškąjį ėjimą, kai kas ne kartą ir pabandę, tačiau taip iki galo ir neperpratę šios mankštos esmės. Per savo ilgametę praktiką pastebėjau, jog vis dar labai daug žmonių eina ne taip, kaip reikėtų. Ne taip laiko ir stato lazdas, netaisyklinga laikysena, ne toks žingsnis, tokiu būdu sumažėja ėjimo efektyvumas. Todėl vienas tikslų šios šventės metu – pamokinti dalyvius, parodyti teisingą šiaurietiškojo ėjimo techniką bei paskatinti žmones kuo daugiau judėti gryname ore”, – pasakojo ilgametę patirtį šioje srityje turintis L.Rakauskas.

Pirmą kartą Tarptautinė Šiaurietiškojo ėjimo diena švenčiama Birštone – kviečiami visi šiaurietiškojo ėjimo entuziastai – ir pradedantys, ir pažengę.

Sporto trenerio ir keliautojo L.Rakausko pastebėjimu, šiaurietiškasis ėjimas – tarsi paradoksas: gana populiarus Lietuvoje, bet tuo pačiu dar didesnį papuliarumą stabdo paviršutiniškas požiūris.

Vieni net nebando, nes šiaurietiškąjį ėjimą tapatina tik su senatve ar negalia, kiti, pamatę netaisyklingai, bet kaip einančius sako: ,,Čia ne man” ir t.t. Iš tiesų šiaurietiškasis ėjimas yra pagrįstas konkrečia ėjimo technika naudojant specialias šiaurietiškojo ėjimo lazdas, kurios atitinka parametrus reikalingus taisyklingam ir naudingam ėjimui.

Kiti pabandę meta šį užsiėmimą. Kai paklausi, kodėl, tikina, jog nepajautė naudos. O pasirodo, daugelis savamoksliai, panaršę internete ar peržiūrėję video tiesiog paprastomis lazdomis bandė žingsniuoti. Todėl noriu pabrėžti, jog šiaurietiškojo ėjimo technikos neišmoksite nei internetu, nei iš knygų. Tik patyręs ir kvalifikuotas specialistas gali jus apmokyti ir dažnai tam prireikia ne vienos pamokos. Tačiau bandyti verta, nes šiaurietiškojo ėjimo nauda akivaizdi tiek fizinei, tiek psichoemocinei žmogaus sveikatai”, – tikino tarptautinės Šiaurietiškojo ėjimo dienos Birštone vadovas, kviečiantis jau šį šeštadienį, gegužės 19 d., ne tik aktyviai judėti, bet ir smagiai praleisti laiką gamtoje su šeima ir bendraminčiais, pasimėgauti gražiu Birštono kurortu.

Prieš leidžiantis į pasirinktinai 6 arba 11 kilometrų žygį šiaurietiškojo ėjimo lazdomis šventės dalyviai bus apmokami instruktorių, vyks mankšta, o neturintys savų lazdų – galės jas pasiskolinti.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *