Rytoj – Motinos diena. Ačiū Jums, mielos mamos, už meilę – savaime suprantamą ir kartu labai stiprią, amžiną!

Bronelė ir Albina, Prienai:
– Labai laukiu dviejų dukrų, sūnaus, keturių anūkų, jų šeimų, kai visi susirinks kartu paminėti mano 80 -osios gyvenimo gegužės. Arčiausiai šiuo metu šalia manęs – ir džiaugsme, ir varge – dukra Jūratėlė, kiti toli išvažiavę. Lauki lauki iš toli… Bet mamai nesunku ir laukimas, ir augint vaikus nesunku buvo, ir darbus dirbt, – sako Bronelė.
– Mano pavasarių jau 86 -eri. Esu laiminga mama. Labai lanko dvi dukros, dvi anūkės, keturi proanūkiai. Niekada nebuvo sunku. Ir dabar nesunku, tuo ir džiaugiuosi, – tikina Albina.

Genovaitė, Pakuonis:
– Motinos diena ir džiugi, ir liūdna. Gimiau Sibire, kur ir susitiko mama iš Šiaulių, tėvelis iš Išlaužo. Brolis iš bado mirė, aš likau… Ir grįžus į Lietuvą, jie išėjo į Amžinybę vienas paskui kitą, abu – 12 dieną, pačiame jaunystės žydėjime, kai mamai buvo vos 47 -eri. Manęs tuomet nenorėjo priimti ir į Prienų internatą… Kaip šiandien menu tą laiką. Tėveliai man gyvi – jų žodžiai, jų pamokos, jų akys ir širdys manyje, – su ašara akyse pasakoja Genovaitė.

Aldona Ona, Šilavotas:
– Laiminga, kad sulaukiau, kai galiu džiaugtis šešiais provaikaičiais, devyniais vaikaičiais, dviem dukrom, dviem sūnumis. Iš keturių vaikų du gyvena Lietuvoje, du užsienyje. Ir šiandien dukros gimtadienis Anglijoje – būtinai pabendrausime, pasveikinsiu.
Kalbu kiekvieną dieną ir su gyvenančiais užsienyje. Nėra jokių problemų. Buvau ir Airijoje, ir Londone nuskridusi. Nuskraidinau ir proanūkį dviejų savaičių į Londoną, nors jau tų pavasarių ir 76 -eri, bet skristi dar nebijau. Juk pas vaikus. Labai džiaugiuosi visais, labai myliu visus. O mamos niekada nepyksta ant savo vaikų. Viena ir paverkiu, ir poteriauju kasdien, kad jie tik būtų sveiki. Ir laiminga esu, kad šiandien gyvenu, kad saulutė man dar šviečia ir šildo. Kiekvieną rytą pasakau „ačiū“, – džiaugsmu dalijasi Aldona Ona.

Irena, Prienai:
– Motinos dieną lankau mamos kapą. Ir laukiu savo dukros, dviejų anūkų, kurie gyvena Anglijoje. Skype bendrauju su jais kiekvieną dieną. Būti mama yra džiaugsmas ir nesunku, – sako Irena.

Rima, Birštonas:
– Mamos dieną sveikinu mamą, džiaugiuosi savo sūnaus staigmenomis, bet manau, kad nėra vienos mamos dienos – tai visas gyvenimas…

Parengė Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *