Ir dainų, ir šokių diena…

Gegužės 1 -ąją mūsų krašte prasidėjo tikras pavasaris. Į Prienus atskrido net dvi „Aukso paukštės“ – labai svarbūs ir reikšmingi Lietuvos nacionalinio kultūros centro apdovanojimai, skiriami už tradicijų puoselėjimą, meninės veiklos brandą, kūrybinius ieškojimus ir pasiekimus.

Dešimtmetį minintis Prienų „Žiburio“ gimnazijos mišrus choras pripažintas geriausiu vaikų ir jaunimo choru, o jau dvidešimtus metus šokių pynę neriantis Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pagyvenusių žmonių kolektyvas „Vajaunas“ – geriausia liaudiškų šokių grupe. Abiejų kolektyvų vadovės Roma Ruočkienė ir Ligita Gediminienė taip pat pelnė geriausiųjų vardus ir buvo apdovanotos kultūros ministrės padėkomis.
Apdovanojimų įteikimo šventės metu ir dainininkai, tarp kurių buvo ir jau gimnaziją baigę žiburiečiai, ir senjorai šokėjai sulaukė daug šiltų sveikinimų bei dovanų. Bet gražiausią dovaną sukūrė jie patys, padovanodami mums visiems susirinkusiems nuostabų koncertą, kuriame persipynė magiška dainos galia, smagūs šokiai ir linksma vakaruškų muzika. Pasak viešnios iš Vilniaus, pabuvome tarsi dainų šventėje, nes dalyvavome ir dainų, ir šokių dienose.
„Gyvenimo“ informacija
Dainiaus Jurevičiaus nuotraukos

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *