Vaikų darbeliai buvo nuostabūs

Balandžio 6 dieną Nemajūnų biblioteka sulaukė svečių iš Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos. Mokiniai, lankantys Kauno tolerancijos ir fizinės gerovės ugdymo centro „Emocinio ir fizinio lavinimo kūrybinės dirbtuvės“ būrelį, ir juos lydinti socialinė pedagogė Vaiga Šimukaitė susipažino su bibliotekos vykdomomis veiklomis bei turimomis vaikiškomis knygomis.


Susitikimo metu svečiai buvo supažindinti su Kvilingo technika. Tai – tokia meno šaka, kai siauros popieriaus juostelės sukamos į ritinėlius, šie formuojami į įvairias formas ir tokios suformuotos detalės suklijuojamos į vientisą kompoziciją. Šia technika galima gaminti paveikslus, dėžutes, atvirutes, dekoruoti dovanas, žaislus Kalėdų eglutei, net papuošalus. Kvilingas reikalauja kruopštumo, nuteikia raminančiai, popierinių juostelių sukimas lavina smulkiąją motoriką.
Su vaikais mokėmės gaminti gėlytes, kuriomis puošėme atvirutes, skirtas artėjančiai Mamyčių dienai. Kiekvienas galėjo fantazuoti ir klijuoti taip, kaip pats norėjo. Visų atvirutės buvo nuostabios. Džiugu, kad vaikai savo gamintomis atvirutėmis galės pradžiuginti mamas.
Po edukacinio užsiėmimo vaikai aplankė ir Nemajūnų dienos centrą. Susipažino su centro vykdomomis veiklomis. Liko labai sužavėti turimu dideliu aikštynu, žaidimų erdvėmis. Vaikai sakė, kad norėtų čia apsilankyti dar ne kartą.
Socialinė pedagogė kartu su vaikais išvykdama pasidžiaugė, kad laikas išvykos metu tiesiog ištirpo ir edukacinis užsiėmimas buvo labai smagus. Jie tikisi čia apsilankyti dar ne kartą.
Džiaugiuosi, kad biblioteka svečiams paliko šiltus ir gražius prisiminimus.
Bibliotekininkė Eitmyra Grybauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *