Kupinas energijos ir optimizmo

Balandžio 9 -ąją Prienuose gyvenančio Juozo Matulevičiaus gyvenime išaušo skaistus 90 -asis pavasaris. Garbingą sukaktį savaitgalį iškilmingai paminėjusį jubiliatą pirmadienį pasveikino ir Prienų r. savivaldybės meras A. Vaicekauskas. Meras palinkėjo stiprios sveikatos, šviesių dienų, artimųjų meilės ir dėmesio.
Energija trykštantis jubiliatas tikrai nepraradęs gyvenimo džiaugsmo. Jis guvus, aktyvus, darbingas, šviesių akių ir atminties. Didžiausia sveikatos problema – pasitaikantys skrandžio negalavimai, o didžiausios netektys – artimųjų, tarp jų ir žmonos, mirtys.


Net ir sulaukęs solidaus amžiaus J. Matulevičius neketina atsisakyti vairuoti automobilį. Sveikata leidžia, o vairavimas buvo jo profesija ir duona. Iš Butrimonių (Peckūnų k., Alytaus r.) kilęs ir į Prienus 1953 metais, po tarnybos armijoje, gyventi atvykęs, daug metų dirbo Prienų autotransporto įmonėje. Per gyvenimą sukaupė daugiau nei 60 metų darbo stažo ir daug gyvenimiškos patirties, išminties bei prisiminimų. Jais ilgaamžis dalinasi su sūnaus Algimanto ir dukros Angelės šeimomis, trimis vaikaičiais bei aštuoniais provaikaičiais.
Į tradicinį klausimą, kokia yra ilgo amžiaus paslaptis, jubiliatas atsakė: „Niekada nereikia pasiduot ligai, atsigult ir gulėt. Reikia daugiau dirbt ir judėt.“
Prienų rajono
savivaldybės informacija

Rubrikoje Žmonės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *