Velykinis šachmatų turnyras

Praėjusios kalendorinio ir astronominio pavasario dienos nepradžiugino šiluma. Tik kai kuriomis dienomis pašviesdavo saulutė, o naktimis visus gyvus padarėlius dar vis gnaibė šaltukas, tačiau pradėjusi tekėti klevų sula rodo, kad pavasaris įsibėgėja, o su juo ateina ir gražiausia atbundančios gamtos šventė-Velykos. Birštono šachmatininkai tradiciškai surengė atvirą turnyrą, skirtą šiai šventei.


Šiemet varžybos prasidėjo kovo 20 dieną, o iškilmingas turnyro uždarymas vyko kovo 28-ją. Gal nepastovūs orai turėjo įtakos, kad velykiniame turnyre dalyvavo tik 14 moksleivių: 7mergaitės ir 7 berniukai. Trenerė Danutė Urbanavičiūtė prizines vietas jiems paskirstė atskirai.
Antrokė Neda Žuvininkaitė įveikė visus varžovus ir surinkusi 12 taškų, užėmė pirmąją vietą. Nulinukė Ugnė Naudžiūnaitė liko antra (6 taškai). Pirmokėlė Aistė Bisikirskaitė, pelniusi 4,5 taško, užėmė trečiąją vietą.
Tarp berniukų geriausiai pasisekė pirmaklasiui Dovydui Jančiuliui, kurio sąskaitoje 7 taškai. Pustaškiu nuo jo atsiliko antraklasis Adomas Dargenis. Trečiaklasiui Libertui Kuliešiui, surinkusiam 5,5 taško, atiteko trečioji vieta.
Prie nuolatinių suaugusiųjų grupės prisijungė prienietis Gintaras Kleiza. Deja, į prizininkų gretas jis dar nepateko. Šiame turnyre geriausiai sekėsi Kazimieriui Senavaičiui, surinkusiam 8 taškus. Pustaškiu nuo jo atsiliko antros vietos laimėtojas Jonas Džervus. Trenerė Danutė Urbanavičiūtė taip pat surinko 7,5 taško, bet ji pralošė Joniu Džerviui, todėl jai teko tik trečioji vieta, nors prieš Kazimierą Senavaitį ji išlošė.
Sporto centro direktorius Saulius Smailys prizininkus apdovanojo diplomais ir asmeninėmis dovanėlėmis, o visi moksleiviai buvo pamaloninti šokoladiniais margučiais.
Vanda Pranaitytė
Sauliaus Smailio nuotrauka

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *