Vartėme įdomybių knygą Tautiškos giesmės motyvais

Minint Kovo 11-ąją, Birštono viešojoje bibliotekoje vyko interaktyvus knygos „Tautiška giesmė. Įdomybių knyga V. Kudirkos kūrinio motyvais“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvės.
Renginyje dalyvavo Birštono gimnazijos 2 klasės mokiniai, lydimi mokytojos metodininkės A. Simanaitienės ir Birštono gimnazijos choreografijos mokytojos metodininkės V. Bankauskienės. VšĮ „Atradimų namai“ vadovei J. Garlauskienei su kolege skaitant Tautišką giesmę, linksmai ir išradingai aptartos pagrindinės sąvokos: didvyrystės, dorybės, tamsumos, žmonių gėrybės. Kalbėjome ir apie Vasario 16 -osios šventę, ir Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, Kovo 11 -ąją, ieškojome sąsajų su nūdiena. Perskaičius tekstą, giedant Tautišką giesmę, Lietuva pasveikinta Valstybės atkūrimo 100 -mečio proga. Kūrybinių dirbtuvėlių metu susirinkusieji pasigamino nuotaikingų, Lietuvos vėliavos spalvomis išpuoštų magnetukų. Pasipuošę Tautiškos giesmės tatuiruotėmis vaikai, linksmai čiauškėdami ir nešini dovanomis, išskubėjo kas į gimnaziją, kas į namus.
Spalvingas, linksmas, žiniomis ir pamąstymais apie vertybes paženklintas knygos pristatymas buvo Lietuvos kultūros tarybos, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Birštono savivaldybės remiamo projekto „Pajusk pasaulį bibliotekoje“ renginys.
Nijolė Raiskienė
Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus vedėja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *