Kalėdinis šachmatų turnyras

Nors pasikeitė Birštono sporto centro šachmatų būrelio treneris, bet ir naujoji trenerė Danutė Urbanavičiūtė puoselėja buvusias šachmatininkų tradicijas. Nuo gruodžio 5 –osios iki 20 –osios dienos šachmatininkai varžėsi dėl kalėdinių prizų. Treniruotės vyksta ne Sporto centre, o Birštono gimnazijoje, kurioje gruodžio 20 d. vyko iškilmingas turnyro uždarymas.

Moksleiviai ir suaugusieji varžėsi atskirose grupėse. Mergaitės ir berniukai bei moterys ir vyrai žaidė kartu, bet rezultatai suvesti atskirai. Turnyro uždaryme dalyvavo gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius ir Sporto centro direktorius Saulius Smailys.

Trenerė (kartu ir žaidėja) Danutė paskelbė turnyro rezultatus. Moksleivių grupėje tarp mergaičių geriausiai sekės antrokei Nedai Žuvininkaitei. Antroje vietoje liko trečiokė Svajūnė Karandaitė, trečioje – nulinukė (6-erių metų) Ugnė Naudžiūnaitė. Įdomu tai, kad ketvirtoji vieta atiteko Ugnei Margirian. Tarp berniukų prizines vietas iškovojo šeštokai: pirmąją –Matas Černevičius, antrąją – Erlandas Pempė, trečiąją – Ernestas Vyšniauskas. Jiems diplomus įteikė direktorius A. Urbanavičius, o asmeninėmis dovanėlėmis pagerbė Sporto centro direktorius S. Smailys.

Suaugusiųjų grupėje rungėsi 12 žaidėjų, tarp jų trys moterys, kurios ir pasidalino prizines vietas: pirmąją – Danutė Urbanavičiūtė, antrąją –Virginija Černevičienė, trečiąją –Donata Martikaitienė. Tarp vyrų jau ne viename turnyre sėkmė lydi ūkininką Joną Džervų. Vienu tašku jam nusileido ir antrąją vietą pelnė Kazimieras Senavaitis. Trečioji vieta atiteko Rimučiui Mardosui.

Suaugusius prizininkus asmeninėmis dovanėlėmis apdovanojo S. Smailys.

Moksleiviai nekantriai laukė Kalėdų senelio, o, kai jis pasirodė, visi labai apsidžiaugė, deklamavo jam eilėraščius, o Neda Žuvininkaitė net padainavo gražią dainelę. Senelio maišas buvo pilnas dovanėlių- visi mokiniai buvo apdovanoti.

Metų pabaiga Birštono šachmatininkams buvo labai intensyvi. Jie dalyvavo net trijuose respublikiniuose – reitinginiuose turnyruose. Gruodžio 2 d. grupelė šachmatininkų vyko į Seirijus ir žaidė buvusio trenerio Mindaugo Unguraičio atminimui skirtame turnyre. Neda Žuvininkaitė užėmė antrą vietą tarp mergaičių, o Titas Lukoševičius pelnė ketvirtą vietą tarp 14 jaunuolių. Danutė Urbanavičiūtė užtikrintai pirmavo tarp moterų. Neblogai sužaidė Kazimieras Senavaitis ir Jonas Džervus, nors jie tarp prizininkų nepateko.

Gruodžio 9 d. keli suaugę šachmatininkai vyko į Marijampolę ir žaidė turnyre, skirtame buvusio trenerio A. Bajoraičio atminimui. Danutė vėl buvo nepralenkiama tarp moterų. Neblogai sekėsi Kazimierui Senaivaičiui ir Jonui Džervui.

Gruodžio 17 d. birštoniečiai žaidė Kaune, turnyre skirtame Romano Arlausko 100-sioms gimimo metinėms paminėti. Danutė tarp moterų užėmė antrąją vietą.

Vanda Pranaitytė

Audronės Šidiškienės nuotraukos

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *