Birštono socialdemokratų sąskrydis – gamtos apsuptyje

Rugpjūčio 25 d. (penktadienį) LSDP Birštono skyriaus bičiuliai tradiciškai buvo susirinkę į sąskrydį Siponių dvare. Nors oras buvo permainingas, skyriaus nariai susirinko gausiai. Šių metų sąskrydyje didžiausias dėmesys buvo skiriamas bendravimui, sportinėms varžyboms ir politinėms diskusijoms.


Renginio pradžioje susirinkusius bičiulius, šeimas su vaikais, jaunimą pasveikino skyriaus pirmininkė Nijolė Dirginčienė, LR Seimo narys, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Andrius Palionis, LR ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius. LSDMS pirmininkė ir LSDP pirmininko pavaduotoja Orinta Leiputė, LR Seimo narys Juozas Olekas. Skyriaus pirmininkei paskelbus sąskrydžio atidarymą, iškilmingai buvo pakelta LSDP Birštono skyriaus vėliava, nuskambėjo ir partijos himnas.
Sąskrydžio pradžioje vyko išplėstinis LSDP Birštono skyriaus tarybos posėdis. Jame buvo diskutuojama dėl socialdemokratų likimo LSDP-LVŽ koalicijoje. Pirmiausia grupių nuomones pristatė keturiolikos grupių pirmininkai. Pasisakymus apibendrino skyriaus pirmininkė Nijolė Dirginčienė. Birštono socialdemokratai vieningai pasisakė už pasilikimą koalicijoje su valstiečiais. Kalbėję LR Seimo nariai Andrius Palionis ir Juozas Olekas bei LR ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius taip pat palaikė Birštono bičiulių poziciją likti koalicijoje.
LSDP Birštono skyriaus sąskrydžio metu visos grupės originaliai, linksmai ir šmaikščiai pristatė pačių pagamintus patiekalus, kurie buvo išradingai susieti su nūdienos politinėmis aktualijomis. Komandos varžėsi šliuožimo slidėmis, originaliai organizuotame X ir O žaidime. Vyko strėliasvydžio žaidimas, vaikučiai piešė spalvotomis putomis, norintieji mokėsi gaminti popierines gėles. Sportinėse varžybose šiemet antrus metus iš eilės nugalėjo jungtinė Kultūros, Sporto ir Centro grupių komanda. Šioms grupėms vadovauja Edvardas Citvaras ir Jurgita Suchockienė. Antrąją vietą užėmė Vienkiemio grupė, vadovaujama Alvos Lisauskienės, trečiąją – LSDJS Birštono skyriaus jaunimiečiai.
Po sąskrydžio visi tapome dar vieningesni ir su pakilia nuotaika grįžome namo.
LSDP Birštono skyriaus informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *