Lankėsi Afrikos šalių delegacija

Rugpjūčio 17 d., aplankę Nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką, mūsų bibliotekoje svečiavosi nevyriausybinės organizacijos „Elektroninė informacija bibliotekoms“ (angl. Electronic Information for Libraries, EIFL) atstovai: vadovė Rima Kuprytė, viešųjų bibliotekų inovacijų programų vadovė Ramunė Petuchovaitė, Bibliotekininkystės ir informacijos mokslų instituto docentė, daktarė Zinaida Manžuch, tarptautinės komunikacijos konsultantas Kaspars Rūklis ir Melindos Geitsų fondo atstovas bibliotekų plėtrai Darren Hoerner (JAV).

Kartu su jais į Birštoną atvyko organizacijos iniciatyvos „Jaunieji Afrikos bibliotekų novatoriai“ (angl. The Young African Library Innovators initiative, YALI) dalyviai net iš septynių Afrikos šalių: Zambijos, Namibijos, Ganos, Ugandos, Kenijos, Tanzanijos, Alžyro.
Svečiai susipažino su mūsų veikla, paslaugomis, projektais, kartu su bibliotekininkėmis dalyvavo diskusijose apie Lietuvos ir Afrikos bibliotekų sistemą, lankytojus, inovacijas, dalijosi gerosiomis patirtimis bei įžvalgomis… 
Šios gražios iniciatyvos metu siekiama Afrikos viešųjų bibliotekų atstovams perduoti kitų besivystančių ir pereinamosios ekonomikos šalių patirtis ir idėjas.
Naujos patirtys, sutikti žmonės visada dovanoja malonių atradimų.
Džiaugiamės suradę naujų draugų iš tolimųjų kraštų. Didžiuojamės galimybe dalyvauti unikalioje tarptautinėje iniciatyvoje, kurioje pasidalinome savo idėjomis, svajonėmis, darbais, bent akies krašteliu supažindinome afrikiečius su nuostabiu Birštonu, jo žydinčia gamta, jo užburiančia istorijos harmonija…
Birštono viešosios
bibliotekos informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *