Atsakymas buvusiam Liberalų sąjūdžio Prienų skyriaus pirmininkui G. Kleizai

2015 metais, dalyvaudamas tiesioginiuose mero rinkimuose, savo programoje rašiau: „Sutelksiu tarnautojus, pavaldžias įstaigas tenkinti gyventojų poreikius, reikalausiu atsakomybės už darbo rezultatus bei pagarbaus elgesio su gyventojais. Užtikrinsiu, kad skaidriai būtų naudojamos savivaldybės, ES paskirtos lėšos“.
Dabar jau buvusiu Žemės ūkio skyriaus vedėju Donatu Šimukoniu pasitikėjau ir jį palaikiau, nors dalis ūkininkų jo darbu ir bendravimu buvo nepatenkinti jau seniai. Aš net siūliau jam dirbti Investicijų skyriaus vedėju, nes maniau, kad šioje srityje D. Šimukonis turėjo daugiau galimybių atsiskleisti.
Tačiau negaliu pateisinti jo darbo drausmės pažeidimų, kuriuos jis galimai padarė šių metų birželio 9 dieną – savavališkai pasišalino iš darbo vietos, nepakluso administracijos direktoriaus Egidijaus Visocko reikalavimui grįžti į darbą ir pasitikrinti blaivumą bei viršijo įgaliojimus. Taip pat birželio mėn. Savivaldybę pasiekė ir LR Žemės ūkio ministerijos Vidaus audito departamento išvados apie šio skyriaus vedėjo darbo trūkumus, lėšų neteisingą panaudojimą ir pan. Tad normalu, kad Prienų r. savivaldybės administracijos direktorius, siekdamas, kad būtų ištirta ir įvertinta susidariusi situacija, sudarė komisijas, kurios darbus tęs, kai D. Šimukonis grįš po atostogų. O konkursas į Žemės ūkio skyriaus vedėjo vietą paskelbtas, nes pats D. Šimukonis pasiprašė pervedamas dirbti į Investicijų skyrių specialistu. Nereikėtų situacijos dramatizuoti. Darbas žemesnėse pareigose neužkerta kelio darbuotojui, supratus savo klaidas, padarius tinkamas išvadas, vėl kilti karjeros laiptais.
Stebiuosi politiko G. Kleizos vertinimu, kad jo bendrapartiečio D. Šimukonio minėti veiksmai yra niekiniai trūkumai. Savivaldybės darbuotojams reikalavimų nemažinsime – čia nepadės nei partiečių užtarimai, nei daromas spaudimas.
Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas


Redakcija taip pat buvo gavusi skaitytojo paklausimą dėl „Valstiečių laikraštyje“ spausdino straipsnio „Neįtikėtini skyriaus vedėjo nuotykiai kukurūzų lauke“.

Melavimas vadovams ir rajono gyventojams, alkoholio ar narkotinių medžiagų vartojimas darbo metu, valstybės skirtų lėšų naudojimas pažeidžiant nustatytą tvarką, naudojimasis tarnybine padėtimi, puikybė bendraujant su paprastais žmonėmis. Tai toli gražu ne visas blogybių, su kuriomis galynėjamasi Prienų rajono savivaldybėje, sąrašas. Šį kartą į kontrolierių ir savivaldybės administracijos sudarytų komisijų taikinį pateko Žemės ūkio skyriaus vedėjas Donatas Šimukonis.“ (Ši citata iš 2017 08 12 „Valstiečių laikraščio“. Šių eilučių autorius Albinas Čaplikas.)
Ar tikrai Prienų savivaldybėje taip blogai – tarpsta „alkoholio ar narkotinių medžiagų vartojimas darbo metu“? Ką galvojate Jūs, Prienų savivaldybės žmonės?

_____

Prienų r. savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko komentaras šiuo klausimu:
„Savivaldybėje privalo dirbti tik atsidavę savo darbui, dėmesingi gyventojų poreikiams, išsilavinę darbuotojai. Smagu, kad didesnė dalis tarnautojų tokie ir yra, o kiti privalo keistis arba pasiieškoti darbo kitur.
Išties, pradėjęs dirbti kadencijos pradžioje įsitikinau, kad dalis Savivaldybės administracijos tarnautojų, Savivaldybės įstaigų vadovų ir darbuotojų netinkamai atlieka savo pareigas, pažeidžia darbo drausmę, nevykdo jiems pavestų pareigų, nereaguoja į gyventojų prašymus. Kai kuriems teko palikti savo pareigas dėl piktnaudžiavimo alkoholiu, su kitais, kurie netinkamai atliko savo darbą, teko išsiskirti šalių susitarimu.
Manau, kad Savivaldybės darbuotojų atsinaujinimas tik padeda darniam Savivaldybės darbui, o tuos, kurie stengiasi ir nuoširdžiai bei gerai dirba, privalome vertinti, jiems mokėti padoresnius atlyginimus.“

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *