Lietuvių ir lenkų jaunimas kūrė drauge meniniame plenere Birštone

Labdaros ir paramos fondas „Vilniaus lenkų kultūros namai“ dešimtus metus iš eilės organizuoja dešimties dienų meninį plenerą lenkų ir kitų tautybių jaunimui iš Vilniaus ir Vilniaus rajono. Šiemet pleneras vyko Birštone.


Plenero tikslas – per grupinę kūrybinę veiklą kurti ir plėtoti lietuvių ir lenkų jaunimo kultūros jungtis, skatinti jaunimo bendradarbiavimą, pilietiškumą bei geresnį tarpusavio supratimą bei pažinimą. Projektu siekiama skatinti santarvę tarp Lietuvos tautinių ir kultūrinių grupių, užmegzti dialogą, ieškoti kultūrinių panašumu bei skirtumų, leidžiančių naujai apibrėžti ir atrasti jaunuolių tautinę tapatybę.
Pasitelkiant tokias vaizdines priemones, kaip tapyba, grafika ir fotografija, projekto dalyviai skatinami pažvelgti į skirtingas kultūras kitaip ir įsitraukti į bendrą kūrybą. Bendras kūrybinis rezultatas yra demonstruojamas parodoje „X“.
Šiemet meniniame plenere dalyvavo 22 lietuvių ir lenkų tautybės 14–20 metų amžiaus jaunuoliai. Projekte dalyvauti norinčius konkurso dalyvius atrinko kompetentinga komisija.
Plenero metu užsiėmimus vedė dvi diplomuotos menininkės ir pedagogės iš Lenkijos. Vyko meninis darbas grupėse, grupių kūrybos pristatymas, paskaitos ir diskusijos, Lietuvos ir Lenkijos kino peržiūros, analoginės ir studijinės fotografijos bei įvairių grafikos technikų dirbtuvės, tapybos užsiėmimai.

Plenero projekto įgyvendinimui Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės skyrė 2 000 Eur.

Rubrikoje „Neliks duonos su druska - liks Tėvynė“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *