Jaunieji Lietuvos pilotai – tarp lyderių

Sekmadienio pavakarę Pociūnuose vykstančio Pasaulio sklandymo čempionato organizatoriai džiūgavo – standartinės klasės pilotai jau įvykdė keturias užduotis ir jiems varžybos jau užskaitytos, jei orai būtų ir nepalankūs.


Džiūgavo jie ir dėl savo standartinės klasės pilotų sėkmingų skrydžių. Dienos čempionu tapo Joris Vainius, antras – Ignas Bitinaitis.
Deja, klubinės klasės pilotai su užduotimi nesusidorojo, jiems trūksta dar vieno pratimo. Pratimas įskaitomas tuomet, kai ketvirtis dalyvių įveikia bent 100 km nuotolį.
Po trijų pratimų daugiakovėje klubinėje klasėje pirmauja austras Paul Altrichter, vokietis Julian Klemm ir britas  Jake Brattle. Laurynas Šupinys – 13 -tas, Martynas Liutkevičius – 15 -tas, Jokūbas Motūza – 21 -as
Standartinėje klasėje nepralenkiami lietuvaičiai Ignas Bitinaitis ir Joris Vainius bei nyderlandietis Sjoerd van Empelen. Ringaudas Kikalas – 19 -tas.
Pirmadienis išaušo giedras ir vaiskus, pranašaujama gera diena. Skrydžiams palankios turėtų būti ir kitos dienos. Kova tęsiasi. Čempionatas baigsis rugpjūčio 13 d.
Onutė Valkauskienė

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *