„Tėviškė visada bus gimties vieta, jaukumas ir šiluma…“

Liepos 6 -tosios pavakare susibūrę senajame parke balbieriškiečiai ne tik paminėjo Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, bet ir pradėjo Balbieriškio miestelio 515 -tosioms metinėms skirtų renginių programą.


Susirinkusiems buvo pristatyta knyga „Prie Ringio, Peršėkės ir Nemuno. Laiko tėkmėje…“, į kurią sudėti Balbieriškio pagrindinės mokyklos organizuoto literatūrinio konkurso laureatų eilėraščiai ir fotografijos, atspindinčios miestelio istoriją, gamtą bei žmonių gyvenimus. Fotografijų konkurso iniciatorė – Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Balbieriškio biblioteka.
Knygos pristatymo metu abiejų konkursų organizatoriai Stasys Valančius ir Edita Marcinkevičienė džiaugėsi, kad jų kvietimas buvo išgirstas, ir sulaukta įdomių darbų. Ypač nelengva buvo išrinkti geriausius literatūrinius darbus, nes, kaip sakė literatūrinio konkurso „ Mano šaknys ten, kur vingiuoja Peršėkė ir įsilieja į upių tėvą Nemuną“ komisijos pirmininkė mokytoja Janina Grigutienė, konkursui buvo pateikta per 40 darbų. Eilėraščius rašė beveik visų klasių mokiniai, tad laureatai buvo rinkti net trijose grupėse. Tarp pačių jauniausiųjų laureatais tapo Martynas Krilavičius, Miglė Savickaitė ir Gerda Žvirblytė. Penktų – aštuntų klasių kūrėjų grupėje geriausiais pripažinti Aistės Kukankaitės, Augusto Mitrulevičiaus ir Gabijos Savickaitės eilėraščiai. Na, o tarp vyriausių moksleivių laureate tapo Laura Karkabaitė. Ji dienoraščio forma priminė tą Balbieriškio istorijos tarpsnį, kai mietelyje gyveno daug žydų šeimų.
Į mokyklos dovaną – miestelio jubiliejui paskelbtą literatūrinį konkursą – atsiliepė ir suaugusieji. Išleistame albume – ir Marytės Vasiliauskienės, Gražinos Antanavičienės eilėraščiai, skirti gimtinei.
Fotografijų konkurso organizatoriai sulaukė per 150 nuotraukų, kurias pateikė dešimt autorių. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos direktorės Daivos Čepeliauskienės vadovaujama komisija geriausiomis pripažino Eglės Lastauskienės, Dovilės Kuzmickaitės ir Algio Marcinkevičiaus fotografijas.
… Praeis dešimtmečiai, ir kitos kartos tėviškę matys savaip. Bet tėviškė visada bus gimties vieta, jaukumas ir šiluma. Šiluma, paprastumas bei nuoširdumas, kuriais „alsuoja“ ir Balbieriškio jubiliejiniam gimtadieniui išleistas albumas. Jo mecenatas – Algis Marcinkevičius, sudarytojos – Edita Marcinkevičienė ir Sigita Ražanskienė.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *