Stovykla N.Ūtoje

Vasara – atostogų metas. Skatinant vaikų laisvalaikio užimtumą bei integraciją į visuomenę, birželio 22 dieną N. Ūtos seniūnijoje, Žemaitkiemio kaime, vyko jau tradicija tapusi pusės dienos stovykla. Į šią stovyklą buvo sukviesti vaikai iš N. Ūtos, Balbieriškio bei Šilavoto seniūnijų. Mažuosius stovyklautojus lydėjo Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinės darbuotojos P. Mickaitė, J. Petkienė ir J. Lučkienė bei N. Ūtos seniūnijos seniūnas A. Aliukevičius ir Šilavoto seniūnijos seniūnė N. Pikčilingienė.


Stovykloje svečiavosi Alytaus apskrities VPK Prienų r. PK veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja E. Kubilienė, tyrėjas A. Stanevičius bei J. Sinkevičienė. Stovykla prasidėjo pėsčiųjų žygiu per mišką iš Žemaitkiemio kaimo į Stasio Šalčiaus žirgyną, esantį Užbalių kaime. Grįžę į Žemaitkiemio kaime esančią bendruomenės namų aikštelę, vaikai žaidė lauko žaidimus bei aktyviai leido laiką. Pareigūnai tikrino vaikų žinias apie saugų elgesį šiltuoju metų sezonu bei priminė kitas saugaus elgesio taisykles. Kiekvienas vaikas buvo apdovanotas dovanomis, visiems labai patiko pripučiami kardai bei šuniukai. Dienai įsibėgėjus vaikai išalko, todėl ant laužo buvo kepamos dešrelės bei vaišinamasi kitomis vaišėmis.
Dėkojame Stasiui Šalčiui ir jo dukroms už suteiktą galimybę įgyti naujų žinių apie žirgus, Alytaus apskrities VPK Prienų r. PK pareigūnams už stovyklos paįvairinimą bei suteiktas žinias, seniūnams A. Aliukevičiui ir N. Pikčilingienei – už prisidėjimą prie vaišių stalo, o Žemaitkiemio bendruomenės pirmininkui Vaidui Kupstui – už stovyklos paruošimą.
Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro darbuotojos

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *