Pakvietė moteris pasitikrinti sveikatą

Krūties vėžio prevencijos projektas „Nedelsk“ su Rožinio autobusiuko medikų komanda ir šiemet keliauja per Lietuvą, vykdydama moterų sveikatos patikras. Aktyviausios vietos bendruomenės ją pasitinka solidariais bėgimo ir ėjimo maratonais, organizuoja paskaitas, kviesdamos moteris laiku pasirūpinti savo sveikata.


Birželio 22 d. projektas „Nedelsk“ užsuko ir į Birštono savivaldybę, kur per 70 Nemajūnų krašto ir kurorto gyventojų galėjo nemokamai atlikti echoskopijos tyrimus, pasikonsultuoti su Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų gydytoja onkologe – radiologe Elena Kaltaniene ir Vilniaus miesto klinikinės Antakalnio ligoninės ginekologijos skyriaus gydytoja ginekologe – echoskopuotoja Agne Marcinkute. Gydytojos atsakė į moteris dominančius klausimus, o esant įtarimų dėl įvairių pakitimų, dešimčiai moterų nuoširdžiai patarė nedelsti, kreiptis į gydytojus onkologus ir atlikti mamogramas.
Respublikinį projektą „Nedelsk“ vykdo VšĮ „Azzara“, Birštono savivaldybėje sveikatos patikrą organizavo savivaldybės gydytoja Eglė Grinevičienė, onkologinių ligonių klubas „Viltis gyventi“ (pirmininkė Angelė Kederienė ir pavaduotoja Aldona Šleikienė), Nemajūnų bendruomenė. Rožinio autobusiuko specialistų komandos kelionė buvo finansuota savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje Sveikata ir socialinė apsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *