Policijos šventė visuomenei sulaukė daug smalsuolių

Birželio 9 – 11 dienomis Birštono kurorto šventės „Birštonas OŠIA!“ metu jau devintą kartą buvo surengta Policijos šventė visuomenei, sulaukusi itin didelio susidomėjimo.


Nors policijos pareigūnus, jų techniką ir specialiąsias priemones kasdien galima išvysti gatvėse ir keliuose, tačiau galimybė smalsauti, pabendrauti, paliesti iš arčiau – labai masinanti. Todėl antrą kurorto šventės dieną Jaunimo gatvėje šurmuliavo aibė žiūrovų, kurie apžiūrėjo įvairių tarnybų (policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, karo policijos, krašto apsaugos savanorių pajėgų, saugos tarnybų) automobilius, specialiąją aprangą, ekipiruotę, bendravo su pareigūnais. Policininkai pasiūlė pravarčių kasdienybėje smulkmenų – informacinių lankstinukų, siekdami sumažinti dviračių ir kitų asmeninių daiktų (mobiliųjų telefonų, fotoaparatų, dviračių) vagysčių riziką, surengė daiktų žymėjimo akciją.
Šventės metu nemažo dėmesio sulaukė kūno analizatorius, kuriuo Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistės visiems norintiems, o jų buvo gausu, atliko kūno masės analizę. Specialistės džiaugėsi, kad birštoniškiai tikrai rūpinasi savo sveikata, nes daugumos iš pasitikrinusiųjų duomenys puikūs.
Jaunieji gyventojai galėjo pasidžiaugti policijos bičiuliu Amsiu. Žinoma, kaip ir kasmet, buvo labai laukiami Varėnos rinktinės kinologų pasirodymai. Kinologai su savo augintiniais ne tik demonstravo tarnybinių šunų įgūdžius, bet ir supažindino su jų kasdienybe. Stebėdami pasirodymus ir apžiūrėdami ekspozicijas, šventės lankytojai vaišinosi tikra kareiviška koše.
Vandens eismo dalyvius kontroliavo Nemune ties Birštonu patruliavimą policijos kateriu vykdę ir vandens transporto priemones tikrinę pareigūnai.
Ypatingo dėmesio sulaukė ir šventę papuošė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Raitojo būrio pareigūnai su tarnybiniais žirgais. Prie Vytauto paminklo visus pradžiugino savo pasirodymu.
Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato pareigūnai užtikrino viešąją tvarką, siekdami užkardyti administracinius nusižengimus ir nusikalstamas veikas.
Policijos pareigūnai džiaugiasi, kad šiais metais ypač gausi lankytojais ir automobilių skaičiumi kurorto šventė praėjo be incidentų. Užregistruota 16 pranešimų apie įvykius, iš jų daugiausia dėl nesaugaus vairavimo ir kelių eismo taisyklių pažeidimo.
Birštono policijos komisariatas nuoširdžiai dėkoja kolegoms iš Alytaus, Druskininkų, Lazdijų ir Prienų, jauniesiems policijos rėmėjams, policijos rėmėjams, saugos tarnybų darbuotojams, savivaldybės administracijos ir kitų tarnybų darbuotojams, padėjusiems surengti šventę ir užtikrinti šventės dalyvių saugumą.
Alytaus apskr. VPK Birštono PK informacija ir nuotraukos

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *