Oreiviai varžėsi dėl „Birštono taurės“

Karšto oro balionai tapo neatsiejama Birštono miesto šventės programos dalimi: praėjusį savaitgalį dvi dešimtys oreivių ekipažų džiugino žiūrovus rytiniais ir vakariniais skrydžiais virš miesto, naktiniu ugnies paradu gatvėse. Balionų fiesta buvo smagi pramoga stebintiems nuo žemės, o patiems oreiviams – tai galimybė pasivaržyti dėl tradicinės „Birštono taurės“.

Kaip sakė šių varžybų iniciatorius, Birštono oreivių klubo „Audenis“ ir Lietuvos oreivių draugijos prezidentas Žydrūnas Kazlauskas, meteorologinės sąlygos skrydžiams buvo itin palankios, todėl balionai galėjo kilti į įvairų aukštį, skristi keliomis kryptimis, kiekvieno pakilimo metu buvo atlikta po 4 – 6 varžybų direktoriaus skirtas užduotis. Dalis jų buvo virtualios, fiksuojamos kompiuteryje, kitus pratimus, atliktus stadione, prie ežerėlių, prie pėsčiųjų tako („kryžiai“, „alkūnės“, „kampai“ ir kt.), galėjo matyti ir pastabesni žiūrovai.
Varžybose pirmą vietą iškovojo Pasaulio jaunimo oreivių čempionato nugalėtojas, Europos suaugusiųjų čempionas Rokas Kostiuškevičius iš Marijampolės. Tituluoti oreiviai Vytautas Sviderskis ir Laurynas Komža pelnė antrą ir trečią vietas. Birštoniečiai oreiviai tarp prizininkų nepateko.
Penktadienį, vykstant koncertui Savivaldybės aikštėje, Ž.Kazlauskas neatsispyrė pagundai nusileisti kuo žemiau virš jį stebinčių žmonių ir, su balionu „Lituania“ pakibus virš savivaldybės pastato stogo, „pašokti“ pagal pučiamųjų seksteto muziką. Šią skrydžio trajektoriją sėkmingai pakartojo ir kitas birštonietis Dovydas Vaitkevičius su „Birštono“ balionu. Dvi dešimtys oro balionų, lyg pagal komandą ritmingai kilusių ir žemėjusių danguje, žiūrovus paskatino išsitraukti fotoaparatus bei mobiliuosius ir įamžinti šį nepakartojamą reginį.
Karšto oro balionų varžybos Birštone organizuojamos nuo 1991 m., jos buvo skirtos ankstesnių klubo vadovų Juozo Valūno ir Antano Palecko atminimui, nuo 2013 metų oreiviai varžosi dėl „Birštono taurės“.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Pasaulis iš arti. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *