45 -erių metų veiklos sukaktį švenčiančioje „Eglės“ sanatorijoje – vėl įkurtuvės!

Gražia ir reikalinga dovana Birštonui tapo praėjusį savaitgalį iškilmingai duris atvėręs naujasis Birštono „Eglės“ sanatorijos gyvenamasis korpusas su funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centru. Nuo šiol „Eglės“ sanatorijos ir UAB „Namita“ komplekse vienu metu galės ilsėtis ir gydytis iki 750 žmonių. Funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centre įdiegta moderni įranga gydytojams ir kitiems specialistams leis tiksliau ir operatyviau įvertinti pacientų fizinę būklę, atlikti gyvybinių funkcijų monitoringą, todėl jų reabilitacija taps veiksmingesnė.

 

„Eglės“ sanatorijos gyvenamojo korpuso su funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centru įkurtuvių iškilmėse dalyvavo daugybė svečių, tarp jų – ir Izraelio ambasadorius Lietuvoje J.E. Amir Maimon, keletas Seimo narių. Įkurtuvių juostelę perkirpti buvo patikėta komplekso šeimininkės – UAB „Namita“ – direktorei Reginai Aukščionienei ir Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei.
Merė Nijolė Dirginčienė pabrėžė, kad naujojo „Eglės“ sanatorijos korpuso atidarymas kurortui reiškia labai daug – jis dar labiau paskatins turizmo plėtrą. Merė pasidžiaugė, kad Birštonas šiuo metu yra sparčiausiai auganti savivaldybė, o apsilankyti kurorte tapo madinga. Ji linkėjo, kad sanatorija visuomet būtų pilna žmonių.
UAB „Namita“ direktorė Regina Aukščionienė pasakojo, kad gyvenamasis korpusas su centru iškilo per vienerius metus. Jame įrengta 140 kambarių, kuriuose vienu metu bus galima priimti iki 300 svečių. Svečiai galės pasirinkti liukso ar šeimyninio tipo dviviečius kambarius, pagal poreikį sujungiamus tarpusavyje. Yra kambarių, pritaikytų žmonėms su specialiais poreikiais ir su antialergine grindų danga.
Pastato pirmajame aukšte įrengtas funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centras išsiskiria inovatyviomis technologijomis: čia įrengta vienintelė Baltijos šalyse itin žemos temperatūros šalčio kamera, didelio galingumo lazerio aparatas, judesių analizės sistema, bus taikoma pirmoji Lietuvoje pulsinės bangos kompresinė terapija, funkcinė magnetinė stimuliacija, kintančio magnetinio lauko terapija ir kt. R.Aukščionienė įsitikinusi, kad šios galimybės išplės sanatorijoje gydomų ligų spektrą, kartu su paslaugų kokybe ir aptarnavimo kultūra pritrauks klientų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių.
Naujasis gyvenamasis sanatorijos korpusas su funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centru įkurtas įgyvendinus projektą „UAB „Namita“ inovatyvių sveikatingumo paslaugų infrastruktūros sukūrimas Birštono kurorte“, bendradarbiaujant su „Eglės“ sanatorija, šiemet švenčiančia 45 -erių metų veiklos sukaktį. Projekto investicijos siekia 6 mln. Eur, iš jų ES struktūrinių fondų paramos lėšos sudaro 2 mln. Eur.
UAB „Namita“ direktorė R.Aukščionienė padėkojo projekto partneriams: „Eglės“ sanatorijai, rangos darbus atlikusiai UAB „Kaminta“, Birštono savivaldybei, projekto priežiūrą vykdžiusiai įmonei „Eriadas“, architektų kompanijai „Vakarinis fasadas“, Artūro Imbraso dizaino įmonei, taip pat sanatorijos aplinką puoselėjančiai Ritai Naujalienei ir jos kolektyvui bei daugeliui kitų, prie šio centro atsiradimo prisidėjusių darbais, žiniomis ir patarimais.
„Eglės“ sanatorijos generalinis direktorius Artūras Salda akcentavo, kad sanatorijos ir UAB „Namita“ komplekso ketvirtojo korpuso atidarymas yra didelis žingsnis pirmyn dėl dviejų priežasčių. Pirma, pastaruosius trejus metus šis kompleksas dažniausiai buvo sausakimšas, todėl labai reikėjo naujų apgyvendinimo vietų kurorte. Antra, funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centre įdiegta pati moderniausia aparatūra klientams, be jau siūlomų šimto procedūrų, suteiks progą įvertinti bendrą fizinę būklę, aptikti specifines stuburo, laikysenos, raumenų išsivystymo ir kt. problemas, gauti specialistų rekomendacijų, pritaikyti progresyvų gydymą.
„Mūsų tikslas – su visa kurorto bendruomene dirbti taip, kad pacientai iš kurorto išvažiuotų ne tik pailsėję, sustiprėję, pagiję, bet ir labai patenkinti čia rastomis sąlygomis,“ – sakė A.Salda.
Įgyvendinus naujo „Eglės“ gyvenamojo korpuso su funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centru projektą, bus sukurta daugiau nei 50 naujų darbo vietų gydytojams, kineziterapeutams, masažuotojams, registratoriams, kambarinėms.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *