Projekte „Talentų akademija“

Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla dalyvauja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos projekte „Talentų akademija“. Respublikos švietimo įstaigos galėjo teikti paraiškas, ir mes patekome tarp atrinktų šešių šalies mokyklų dalyvauti projekte.


Kovo 23 dieną atvykusi studentų grupė iš Vilniaus organizavo netradicinį renginį. Tai renginys, kuriame moksleiviai turėjo galimybę gyvai pamatyti ir išgirsti profesionalų atliekamus vokalinius ir instrumentinius kūrinius, susipažinti su įvairiomis LMTA specialybėmis, ir patys pademonstravo savo talentus smagiame „talentų šou“ renginyje.
Renginį pradėjo jaunučių ansamblis su daina „Rojaus obuoliukai“, „Dainos“ teatras suvaidino spektaklį „Baltakaklė“, Emilija Mitrulevičiūtė svaigino klausytojus smuiku atliekama Vivaldžio melodija. Augustas Kuzminskas stebino akordeonu atliekamu „Tango“, Morta Žuklytė skaitė savo kūrybos eilėraštį. Pirmokė Austėja Belenavičiūtė dainavo L. Remeikienės dainą „Neklaužados lėlytės“, o Meninio lavinimo studijos merginos išjudino publiką savo daina „Noriu šokti“. Jaunieji menininkai Danielius Aldakauskas, Viktorija Bieliauskaitė, Agnė Stravinskaitė demonstravo savo kūrybos darbus. Gabija Stankevičiūtė ir Vytautė Radzevičiūtė atliko aranžuotą lietuvių liaudies dainą „Teka teka skaisti saulė“. Pasirodymus baigė mokytoja Ramunė Liutvynskienė su mokine Austėja Belenavičiūte, dainuodamos naują dainą „Aš galiu“.
Šiame konkurse nebuvo skirstomos prizinės vietos, šauniausieji apdovanoti padėkomis ir prizais. Projekto pabaigoje bus išaiškinta ir apdovanota viena pati talentingiausia mokykla, kuriai atiteks pagrindinis prizas – kelionė į Vilnių, ekskursija po šį miestą ir Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, nauji įspūdžiai, kultūrinės patirtys, koncertai.
Džiaugiamės galėdami dalyvauti projekte, skatinančiame atskleisti mokinių talentus ir kūrybinius gebėjimus.
Ilona Balčiukynienė
Mokyklos direktorė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *