Nepritariame asmeninėms ambicijoms

2017 m. kovo 7 d. grupė Prienų rajono savivaldybės ūkininkų susitiko su Prienų rajono savivaldybės meru Alvydu Vaicekausku ir administracijos direktoriumi Egidijum Visocku. Susitikimo metu ūkininkai nepritarė Ūkininkų sąjungos pirmininko Martyno Butkevičiaus ir Tarybos nario Jono Vilionio neigiamai nuomonei apie rajono Žemės ūkio skyriaus veiklą. Tai yra jų asmeninė nuomonė ir ambicijos, su kuriomis ūkininkai nesutinka.
Susitikime ūkininkai nepritarė rajono Tarybos valdančiosios koalicijos formavimui, tenkinant Tarybos narių, išrinktų pagal Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą, Jono Vilionio ir Martyno Butkevičiaus asmeninius norus ir ambicijas pakeisti Žemės ūkio skyriaus vedėją Donatą Šimukonį.
Ūkininkai yra įsitikinę, jog negalima siūlyti gerai dirbančiam Žemės ūkio skyriaus vedėjui palikti pareigas, nes ūkininkai patenkinti D.Šimukonio darbu, juo pasitiki, visada gauna reikiamą pagalbą. Savivaldybės meras teigė, kad Donatas Šimukonis Žemės ūkio skyriuje darbą atlieka gerai, skyriuje yra suformuota gera darbuotojų komanda, o Investicijų skyriuje yra problemų ir dėl šios priežasties D. Šimukoniui siūloma vadovauti Investicijų skyriui, nors jis pats nesutinka.
Susitikime dalyvavę ūkininkai: Ričardas Mykolaitis, Vidmantas Rasimas, Ričiardas Pažėra, Vytas Raižys, Juozas Vaitukaitis, Arūnas Kimbirauskas, Ramūnas Kazlauskas, Vitalijus Miklušis, Ramūnas Kazlauskas, Petras Jaloveckas, Julius Akelaitis, Arvydas Gustaitis.


Gautą pranešimą paprašėme pakomentuoti ir kitą pusę, t. y. pagal LVŽS sąrašą išrinktus Tarybos narius.

Vaikas tarp dviejų auklių – be savo galvos

Gamtoje – pavasaris: parskrenda paukščiai, bunda gamta, viskas juda įprasta vaga… Tačiau mūsų krašto žemdirbiai negali tuo pasidžiaugti, nes juos norima sukiršinti. To pavyzdys – kelių ūkininkų apsilankymas Prienų rajono savivaldybėje praėjusią savaitę.
Deja, jų išsakytas požiūris dėl Prienų ūkininkų sąjungos pozicijos kelia tik juoką. Noriu pabrėžti, kad aš niekuomet neišsakiau vien tik savo nuomonės, nes visada vyksta Ūkininkų sąjungos tarybos pasitarimai, kurių metu nuomonės yra išgryninamos, ir tik vėliau išsakomos viešoje erdvėje. Manau, kad pasitarime vienu ar kitu klausimu nedalyvavę ūkininkai neturėtų atskiros savo nuomonės reikšti viešai. Todėl ir kelių ūkininkų, manyčiau, turinčių labai artimus ryšius su Donatu Šimukoniu, išsakomas noras bet kokia kaina išlaikyti esamą skyriaus vedėją, kelia įtarimų.
Keistas ne tik noras išlaikyti esamą skyriaus vedėją, bet taip pat ir paties D. Šimukonio elgesys. Kyla klausimas, kaip specialistas, gebantis dirbti dviejų skyrių vedėju, ūkininkaujantis savo ir brolio ūkiuose, gal dar ir neoficialiai tvarkantis AB „Daukšiagirės sodai“ veiklą bei vadovaujantis ar dirbantis begalėse komisijų, gali atlikti visus pavestus darbus? Kur yra žmogiškųjų galimybių riba? Įdomu, kiek tabelyje rašoma darbo valandų? Gal 20 val.? Kiek man žinoma, vedėjas gauna ir „riebius priedus“.
Ne viename Kaimo ir bendruomenių reikalų komiteto posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl Žemės ūkio skyriaus vedėjo darbo keliuose skyriuose. Daugelis pritarė, kad tai jau yra problema (medžiaga perduota merui). Žemės ūkio skyriaus vedėjo taip pat klausėme: „ kuo dirbi?“ Atsakymo neišgirdome.
Baigdamas norėčiau pasakyti, kad sprendimą turi priimti jis pats, nes man atrodo, kad jis pasimetęs pareigybėse. Norėčiau padėkoti ūkininkams už teisingą ir neteisingą kritiką. Svarbiausia – nepasiduoti politinių partijų kurstymui, nes mūsų laukia daug darbų ir rajone, ir už rajono ribų.
Martynas Butkevičius
Prienų ūkininkų sąjungos pirmininkas, Prienų rajono savivaldybės tarybos Kaimo ir bendruomenių reikalų komiteto pirmininkas

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *