Priminė pažadus, skyrė naujų užduočių…

Vasario antroji pusė ir kovo pradžia – ataskaitinių susirinkimų metas Prienų rajono seniūnijose. Šiuolaikinės technologijos suteikia galimybę seniūnų ataskaitas patalpinti seniūnijų internetiniuose puslapiuose, tad turintieji galimybę ir „gudresni“ gali net neišeidami iš namų pasiskaityti apie padarytus ir planuojamus darbus. Bet viena – matyt, tik pačiam su savim „pasibarti“ dėl nesutvarkyto duobėto kelio ar į sodybą pamiršusių užsukti atliekų surinkėjų, ir visai kita apie tai pasiklausti valdžios žmonių. Beje, ir priminti jų duotus pažadus, kurių neretai nemažai pažeriama prieš rinkimus.

Prieš ataskaitinį susirinkimą Prienų rajono savivaldybės vadovai bendravo su seniūnijos seniūnaičiais, pasidalinusiais mintimis apie aktualiausias jų atstovaujamų seniūnaitijų problemas ir savo indėlį į seniūnijos valdymą.

Tad ir palyginti daug gausesniu būriu nei ankstesniais metais į susirinkimą atėjęs Stakliškių seniūnijos žmonės nepamiršo paklausti rajono savivaldybės mero Alvydo Vaicekausko, kada prasidės prieš rinkimus žadėtų vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimas, kaip bus su kelių remontu.
Kalbėdamas apie vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimą, meras miestelio gyventojus ramino, kad iš europinių lėšų įgyvendinamo projekto darbai turėtų prasidėti dar šiemet, tačiau kaimuose žmonės turi patys galvoti apie šios problemos sprendimo būdus. Ne iš karto bus sutvarkyti ir visi keliai bei gatvės, nors ir seniūnas, ir meras viliasi, kad, pradėjus eksploatuoti savo žvyro karjerą bei susitelkus kapitaliniams darbams, o ne barstant pinigus po truputį, bus galima padaryti daugiau. Savų pastebėjimų dėl gatvių bei vietos kelių remonto darbų eiliškumo ir darbų kokybės turėjo ir susirinkusieji. Štai Piliakalnio gatvės gyventojas Linas niekaip negali suprasti, kodėl niekas nejaučia atsakomybės už atliekamų darbų kokybę, kodėl tvarkant vieną kelią nepravažiuojamu padaromas kitas. Beje, gyvendamas šalia Lepelionių pilakalnio, Linas jaučia rūpestį ir dėl sutrūnijusių laiptų, ir apskritai dėl piliakalnio priežiūros. Kaip įrodymą, kad laiptai prašyte prašosi būti pakeičiami, jis susirinkimo metu seniūnui įteikė dovanų paketą su nukritusiomis pakopų lentelėmis. Priimdamas tokią gal ir neįprastą „dovaną“ Stakliškių seniūnas Gintas Kaminskas sakė, kad Lepelionių piliakalnio tvarkymas įrašytas į šių metų darbų sąrašą. Seniūno teigimu, taip pat planuojama tvarkyti ir kitus piliakalnius bei kultūros paveldo objektus, kurių seniūnijoje yra aštuoniolika, rūpintis kapinių priežiūra. Jų seniūnijos teritorijoje – dvylika. Pasak seniūno, šiemet prie visų jų turėtų atsirasti skelbimų lentos, tačiau gyventojai, kalbėdami apie kapinių tvarkymo darbus, atkreipė dėmesį į tai, kad pirmiausia reikia galvoti apie tualetų įrengimą. Šios labai svarbios buitinės „įstaigėlės“ nėra net ir prie Stakliškių kapinių. Beje, kaip ir miestelyje. Keldami problemą, žmonės iš karto siūlė ir jos sprendimo būdą – pastatyti biotualetus. Ar tai bus padaryta, matyt, parodys ateitis, bent susirinkimo metu tokių pažadų nesigirdėjo.
Stakliškių krašto gyventojai, ko gero, kaip ir kitų seniūnijų žmonės, turi pretenzijų ir atliekų surinkėjams, sugebantiems visada laiku pateikti sąskaitas, bet pamirštantiems laiku išvežti konteinerius arba reikalaujantiems juos tempti kelis šimtus metrų, nors puikiausiai galima privažiuoti iki konteinerių savininkų namų. Gyventojai pasigenda ir saugumo piemonių pavojinguose kelių ruožuose, kai kuriose gatvėse apšvietimo įrenginių, turi abejonių dėl to, ko labiau šiandien reikia: skelbimų lentų prie kapinių ar stoginės mokiniams prisiglausti autobusų sustojimo vietoje bei kitų priimamų sprendimų.
Sutikdamas su tuo, kad keliamos problemos yra aktualios, rajono meras taip pat kvietė ir pačius seniūnijos gyventojus daugiau prisidėti prie jų sprendimo ir teikiant pasiūlymus, ir konkrečiais darbais.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *