…ir gėlės paauga nuo gerumo

– Gera širdy, kai įvyksta maži stebuklai, ir po Džiazo kompozicijų vakaro ryte randi gėles, paaugusias nuo gerumo. Džiaugiuosi, kad susirinko daug gražių žmonių, kurie laisvai jautėsi jaukioje aplinkoje, žvakių šviesoje. Labai smagu buvo matyti už lango šokančius žmones. Vadinasi, tai, ką kuriame, yra reikalinga, – džiaugiasi Kristina Kasikauskienė, kurios drauge su „Čiulba ulba. Pramogos Birštone“ organizuojami laisvi tarsi džiazas vakarai „Asmeniškoje krautuvėlėje“, pritraukia vis daugiau bendraminčių.

Džiazo kvartetas, Ignas – pirmas iš dešinės.

Virginija Pranckietė su kitais organizatoriais.

Vasario 15 dienos vakarą džiazo ritmais ir kompozicijomis nuostabioje erdvėje susirinkusiuosius žavėjo „Pancerovas/Giedra/Smrdel/ Kasikauskas Quartet“ (Danielius Pancerovas – saksofonas, Marius Giedra – klavišiniai, Peter Smrdel – kontrabosas, Ignas Kasikauskas – būgnai). Netikėti atradimai „Aklajam aukcione“, kurį išradingai vedė Virginija Pranckietė, subtilūs skoniai ir kvarteto narių originalūs muzikiniai ieškojimai, suskambėję kontrastingai, ekspresyviai, laisvai, kūrė tai, ko kiekvienas sau ieškodamas čia ir užsuko.
Kristina neslepia džiaugsmo, kad kvarteto būgnininkas, jos sūnus Ignas su draugais, vieną iš penkių koncertų Lietuvoje atliko mamos krautuvėlėje. Ji įsitikinusi, kad būtent Birštone Ignas ir pajuto džiazo dvasią. Vaikinas, baigęs Konservatoriją, šiuo metu yra Muzikos ir teatro akademijos trečiakursis. Idėja suburti kvartetą kilo Ignui ir Peteriui susitikus Romoje, kur muzikantai sėmėsi patirties iš tokių džiazo meistrų, kaip Gregory Hutchinson, Lage Lund ir Joe Sanders.
„Aš vis dar euforijoje, labai jautriai grojo vyrukai“, – sakė nuolatinis Birštono svečias iš Kauno, kuris dalyvavo ir džiazo, ir „Skonio, grožio ir atradimų vakare“, vykusiame krautuvėlėje. Labai šiltai kauniškis atsiliepė ir apie degustacijos vedėją, someljė Tomą Skunčiką. Ir dar pridūrė, jog labai nenorėjo, kad vakaras baigtųsi…
…Kristinos manymu, stebuklus kuria visi drauge. Tad dar daug naujų atradimų, nuostabios muzikos melodijų, jiems neabejingų žmonių laukia ir ateityje ten, kur „gyvena gėlės ir kiti maži stebuklai“…

Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Verslas ir paslaugos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *