Reikia turėti tik noro, o veiklos pakaks

„Siekti sveikatos žmogaus jėga nepriversi, tačiau išmokti ją palaikyti natūraliomis priemonėmis gali kiekvienas,“ – teigė trečiadienį į ataskaitinį – rinkiminį susirinkimą Carito bendruomenės namuose susirinkę aktyviausi Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ nariai, apgailestaudami dėl pastaraisiais metais sumažėjusio birštoniečių susidomėjimo sveika gyvensena, dėl jų abejingumo asocijuotai veiklai.

Dalyvauti klubo veikloje ar ne – laisvas žmonių pasirinkimas. Klausantis klubo „Šilagėlė“ prezidento Vytauto Gedmino perskaitytos 2016 m. veiklos ataskaitos, klubo senbuvių išsakytų asmeninių patirčių, galima atrasti nemažai argumentų, kodėl verta jungtis ir dalyvauti. Juk klubo veiklose dalyvauja ne tik birštoniečiai, bet ir prieniečiai bei kauniečiai. Žmonės klube susiranda naujų draugų, turinčių panašių pomėgių ar interesų, tampa labiau motyvuoti laikytis sveikos gyvensenos, mankštintis, dėl fizinės veiklos pagerėja jų dvasinė ir fizinė būklė. Kita vertus, klubo veikla nukreipta ne vien į sveikatingumo užsiėmimus, mankštas, kiekvieno asmenines pastangas tobulėti, bet ir skatina narius dalyvauti miesto ir respublikinėse sveikuolių varžybose, įvairiose šventėse, žygiuose, talkose. Juk pabendrauti tarpusavyje, nuveikti ką nors naudingo dėl visuomenės yra ne mažiau svarbu nei tobulinti save.
„Šilagėlė“ – vienas iš pirmųjų klubų kurorte, jis veikia septynioliktus metus ir vienija 144 narius.
Dvyliktus metus sveikos gyvensenos klubui vadovaujantis Vytautas Gedminas pasidžiaugė, kad mažo kurortinio miesto sveikuoliai buvo pirmieji, kuriems pagal rezultatus ir masiškumą pasisekė aplenkti didžiųjų miestų komandas ir iškovoti LR Prezidento taurę. Šio LR Prezidento taurės „EURO FIT“ finalinio konkurso garbingo apdovanojimo birštoniečiai iš savo rankų nepaleido ketverius metus, vėliau estafetę „perdavė“ kaimynams – Prienų „Versmenės“ klubo sveikuoliams, pernai ir užpernai kukliai likdami ketvirtoje vietoje.
V.Gedminui norėtųsi, kad birštoniečiai, prieniečių pavyzdžiu, varžybose dalyvautų gausesniu būriu, neprarastų bendruomeniškumo dvasios, būtų pozityvesni, teiktų pasiūlymų ir idėjų, galinčių pagyvinti klubo veiklą. Anot jo, klubo veiklos tęstinumas priklauso ne vien nuo lėšų, gaunamų iš savivaldybės, rėmėjų bei nario mokesčio, bet ir nuo atskirų narių entuziazmo. Pavyzdžiui, Stasė Belickienė klubo narius kviečia eiti dvasinio tobulėjimo keliu, Teresė Murauskaitė – rūpintis gamta ir aplinkos tvarkymu, Nijolė Raiskienė veda sveikatingumo mankštas, Vytautas Gedminas su šeima nemažai laisvalaikio skiria petankės žaidimui. Klubo prezidentas įteikė padėkos raštus ir dovanas aktyviems ir ilgamečiams valdybos nariams, padėkojo klubo nariams, kurie garsino „Šilagėlę“ ir Birštono vardą savo dalyvavimu, prizinėmis vietomis ir kitais pasiekimais įvairiuose renginiuose: sveiko maisto šventėje Pažaislyje, Prezidento taurės varžybose, Lietuvos ir Europos petankės čempionatuose (apie klubo narių laimėjimus ne kartą buvo rašyta „Birštono versmėse“, – aut. pastaba), taip pat pagerbė klubo jubiliatus.
Susirinkimo dalyviai vienbalsiai patvirtino klubo prezidento, finansinę ir revizoriaus ataskaitas. Jie išrinko naują valdybą iš devynių narių ir Vytautui Gedminui suteikė pasitikėjimo kreditą – sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ prezidento pareigas jis eis dar vieną kadenciją. Kaip pasisakymuose pabrėžė Aldona Žaliauskienė, Stasė Viningienė, Teresė Murauskaitė, nereikia prezidentui priekaištauti, jei kuris nors veiklos punktas pernai taip ir liko neįgyvendintas, reikia jį remti ir asmeninėmis pastangomis prisidėti, kad klubo veikla būtų aktyvesnė ir matomesnė. „Bočių“ bendrijos pirmininkė Julija Barutienė savo ruožtu pasidžiaugė gražiu bendradarbiavimu su „Šilagėle“, kartu nuveiktais darbais.
2017 metų klubo veikla bus orientuota daugiausia į tradicinius renginius ir užsiėmimus. Vasarį planuojama sveikatos ir sporto šventė Žvėrinčiaus miške, klubo atstovai dalyvaus Kovo 11 -osios bėgime, Žemės dienos vėliavos kėlimo iškilmėse. Ketinama surengti piliakalnio tvarkymo talką, paiškylauti po Nemuno kilpų regioninį parką. Šilagėliečiai daug dėmesio skirs sveikatingumui ir sportui: vyks į respublikinę šventę „Sportas visiems“, surengs Šeimų sporto šventę, petankės varžybas, skirtas Žalgirio mūšio metinėms paminėti, pasagos mėtymo varžybas ir kt., dalyvaus LR Prezidento taurės konkurso fizinės sveikatos vertinimo atrankiniame ir respublikiniame turuose. Tarp numatomų veiklų – dvasinio tobulėjimo kelionė į Šiluvą, seminaras sveikos gyvensenos klausimais, jogos užsiėmimai.
Šilagėliečiai pritarė klubo prezidento nuomonei, kad, artėjant klubo dvidešimtmečiui, dar šiemet reikėtų sukurti ir pagaminti klubo vėliavą, emblemą ir kitą atributiką – taip būtų įprasminta ilgametė veikla, klubas įgautų daugiau solidumo visuomenėje.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *