Konkurse „Mūsų eksperimentas“ Prienų „Žiburio“ mokiniai pelnė diplomus

Rugsėjo 15-ąją edukacinė kelionė į Asvejos regioninį parką Molėtų rajone – dovana gimnazistų komandai už darbą „Įžeminimo įtaka sėklų daigumui ir augalų augimui“. Šis komandinis darbas birželio 20-ąją respublikiniame kūrybiniame gamtos mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“ buvo puikiai įvertintas, o jo autoriai – antrokės Urtė Tamošiūnaitė, Ugnė Šalčiūtė, ir Vaida Gusaitė bei trečiokai Lukas Keršys ir Lukas Miklušis (darbo vadovė – biologijos mokytoja Rasa Kučinskienė) – apdovanoti Švietimo ir mokslo ministerijos III laipsnio diplomais.

dsc_1954

sam_4499Edukacinės kelionės metu lankėmės Dubingių miestelyje, Tado Blindos karčemoje, apžiūrėjome Radvilų rūmų liekanas, Radvilų pilies pamatus, evangelikų reformatų bažnyčios pamatų vietą. Gidė pasakojo rūmų istoriją, supažindino su didikų gyvenimu. Dubingiuose palaidoti Mikalojus Radvila Rudasis, Mikalojus Radvila Juodasis ir jų šeimų nariai.

Lankytojų centre žiūrėjome Akvilės Anglickaitės ir Irmos Stanaitytės dokumentinį filmą „Ežerų dugne“, kuris nukelia į Lietuvos ežerų gelmes, kurių atšiaurus grožis, povandeninė tyla, tūkstantmečius nekitęs reljefas atsiveria tik tiems, kurie kantriai jas tyrinėja.

sam_4502Žinoma, likome labai patenkinti ir laukiame naujų gamtamokslinių konkursų, kuriuose vėl galėsime išbandyti savo galimybes.

Vaida Gusaitė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *