Palaiminta buvimo kartu ir atsisveikinimo akimirka…

DSC_0200 (Large)Rimtis ir susikaupimas penktadienio vakarą vyravo Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje – šv. Mišias aukojusio klebono monsinjoro Jono Baliūno palaiminimo ir prasmingų linkėjimų lydimi, Lietuvos himno įkvėpti  visi 124 „Žiburio“ gimnazijos 92 -osios laidos abiturientai iškilmingos ceremonijos metu atsiėmė  brandos atestatus, patvirtinančius, kad jie sėkmingai išlaikė baigiamuosius egzaminus, įgijo vidurinį išsilavinimą ir gali rinktis savo svajonių profesijas. Net 35 mokinių brandos egzaminų rezultatai atitinka aukštesnį pasiekimų lygį – abiturientų žinios buvo įvertintos  86 – 100 balų.
Aštuoni abiturientai viename ar dviejuose brandos egzaminuose surinko  95 – 99 balus. Tai – Skirmantė Loreta Mazuronytė (lietuvių kalba – 99 balai, anglų kalba – 95 balai), Erika Tadevosyan (anglų kalba – 98 balai), Paulina Griniūtė ir Andrius Levinskas (anglų kalba – po 97 balus), Ugnė Revinskaitė (anglų kalba – 96 balai), Emilija Klimaitė (matematika – 96 balai), Arūnas Bendoraitis (informacinės technologijos – 97 balai), Kamilė Brūzgaitė (anglų kalba – 95 balai).
Trys abiturientai tapo šimtukininkais: 100 balų įvertintos Sigitos Venčaitytės lietuvių kalbos ir matematikos žinios, Manto Sabaliausko ir Lino Raulinaičio – anglų kalbos žinios. Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas šiuos jaunuolius paskatino padėkos raštais ir piniginėmis 200 – 400 eurų premijomis.
LR Seimo narys Vytautas Kamblevičius apdovanojo gabią ir aktyvią gimnazijos bendruomenės narę Akvilę Celiešiūtę, LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėjas Arūnas Vaidogas  jo vardu padėkojo Ugnei Revinskaitei, Domantui Milaševičiui ir Dominykui Baronui. Savivaldybės tarybos narys Jonas Vilionis asmeniniu prizu paskatino iš Pakuonio krašto kilusią „šimtukininkę“ Sigitą Venčaitytę, o UAB „Prienų kompiuteriai“ atstovas Darius Kulieša įteikė dovaną aukščiausiais balais valstybinį informacinių technologijų egzaminą išlaikiusiam Arūnui Bendinskui. Šventėje dalyvavęs paramos ir labdaros fondo „Idėjų vartai“ įkūrėjas Gintautas Bartulis pasidžiaugė turtingu brandos egzaminų „derliumi“ gimnazijoje ir apgailestavo, kad šiemet fondo įsteigta 500 eurų premija  geriausiam rajono mokiniui aplenkė gimnaziją. Ji įteikta  gabiam Jiezno globos namų auklėtiniui Delianui Palinauskui, kuris, nepaisant  nepalankiai susiklosčiusių šeiminių  aplinkybių, turi gyvenimo tikslą ir ryžto studijuoti chemiją. O per savo gyvavimo istoriją fondas yra skyręs šešias premijas, trys iš jų atiteko žiburiečiams.
Visgi, kaip sveikinimo kalboje pabrėžė  „Žiburio“ gimnazijos direktorė Irma Šneiderienė, abiturientai  džiugino ne tik geru mokymusi, bet ir aktyviu dalyvavimu visuomeninėje, sportinėje, meninėje, projektinėje  veikloje, kiekvienas iš jų į mokyklos bendruomenės gyvenimą įnešė po dalelę šilumos, minčių, juoko, jaunatviško vėjo. Klasių auklėtojai  šauniausiems  abiturientams įteikė padėkos raštus.
Mokytojų tarybos nutarimu septynių 92 -osios laidos abiturientų pavardės už mokymąsi aukštesniuoju lygiu, akademinius laimėjimus olimpiadose ir konkursuose, aktyvią veiklą  įrašytos į gimnazijos garbės knygą. Sigitai Venčaitytei, Domantui Milaševičiui, Akvilei Celiešiūtei, Emilijai Klimaitei, Ugnei Revinskaitei, Simonai Monkelytei, Dominykui Baronui įteikti tai patvirtinantys sertifikatai, o jų tėveliai pagerbti padėkos raštais. Gimnazijos administracija už bendrystę, aktyvų dalyvavimą gimnazijos veikloje išskirtinai padėkojo ir kitiems abiturientų tėveliams.
Prienų rajono savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkė Loreta Jakinevičienė, sveikindama abiturientus su neeiline švente, taip pat išreiškė padėką nemažai pastangų dėl jaunimo ateities įdėjusiems tėveliams bei mokytojams.
Paskutinių mokslo metų  jaudinančios akimirkos  – Rugsėjo 1 – oji, Paskutinio skambučio šventė, egzaminai, išleistuvės – liko praeityje, abiturientai kelia sparnus  savarankiškam skrydžiui. Rudenį paaiškės, kiek jų pravers šalies aukštųjų  mokyklų, kolegijų ir profesinių mokyklų duris, kad įgytų specialybę, o kiek jų susikraus lagaminus ir pasirinks emigraciją… Į abiturientų brandos atestatų įteikimo šventę susirinkę svečiai – mokytojai, politikai, savivaldybės tarnautojai, tėveliai – jaunimui linkėjo  mylėti žmones, atsakingai pasirinkti savo gyvenimo kelią, naujus draugus, ateitį susieti su mylimu darbu Lietuvoje, nepamiršti  gimtųjų Prienų, savo mintis ir idėjas  realizuoti savame krašte.
…Po atestatų įteikimo šventės abiturientai, jų atėję pasveikinti artimi žmonės, draugai, mokytojai  dar ilgokai šurmuliavo bažnyčios prieigose, fotografuodamiesi atminčiai, išsakydami vienas kitam nuoširdžius padėkos žodžius, kuriems anksčiau nebuvo subrendę, trūko laiko ar progos.  Palaiminta buvimo kartu ir atsisveikinimo akimirka, jau tapusi praeitimi, tačiau galbūt kada nors iš tolybių parvesianti  namo…
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *