Jaunųjų šaulių lengvosios atletikos varžybos Išlauže

Kaip ir kasmet, gegužės mėnesį, jaunieji šauliai dalyvauja lengvosios atletikos varžybose. Ne išimtis ir šie metai. Gegužės tryliktąją jiezniečiai (kaip ir visada) išsiruošė į šį renginį. Kartu atvyko jaunieji sportininkai iš Pakuonio, Balbieriškio, Prienų ir, žinoma, Išlaužo. Mokiniai varžėsi daugybėje rungčių: įvairaus atstumo (60, 100, 500 ir 1000 metrų) bėgime, kamuoliuko metimo rungtyje, rutulio stūmimo, svorių kėlimo, tinklinio ir futbolo rungtyse.

118d247f-0559-49fb-8413-b4ed781e6aa1

Suvedus visus rezultatus, paaiškėjo, kad ir tinklinio, ir futbolo varžybose pirmąja vieta džiaugėsi Jiezno gimnazijos komanda. Išlaužo komanda iškovojo antrą vietą paplūdimio tinklinio varžybose, Pakuonio merginos – trečią, Balbieriškis – ketvirtą, o prienietės liko penktos. Futbolo rungtyje antroji vieta atiteko Balbieriškio vaikinams, trečioji – Pakuonio komandai. Ketvirtąją vietą iškovojo Išlaužo komandos futbolininkai. Bėgimo rungtyje mokiniai buvo skirstomi į merginų ir vaikinų kategorijas.  Tarp merginų šešiasdešimt metrų bėgimo rungtyje pirmoji buvo Pakuonio pagrindinės mokyklos mokinė Karolina Maskvytytė. Ji distanciją įveikė per aštuonias sekundes ir septyniasdešimt vieną šimtąją. Antrąją vietą iškovojo jieznietė Karolina Radzvilavičiūtė. Trečia vieta atiteko Gintarei Janušaitei. Šimto metrų bėgimo rungtyje nugalėjo jieznietė Marija Alubauskaitė. Ji šimtą metrų nubėgo per penkiolika sekundžių ir keturias šimtąsias. Antroji vieta atiteko Dovilei Jotautaitei. Trečią vietą iškovojo išlaužietė Ieva Laurinaitytė. Penkių šimtų metrų distanciją greičiausiai įveikė pakuonietė Virginija Venclovaitė. Jos rezultatas buvo minutė ir keturiasdešimt septynios sekundės. Antroji buvo prienietė Diana Povilaitytė. Ji nuo Virginijos atsiliko vos penkiomis sekundėmis. Trečiąją vietą iškovojo Išlaužo pagrindinės mokyklos mokinė Kotryna Simanavičiūtė.

Vaikinų rezultatai taip pat buvo puikūs. Šešiasdešimt metrų bėgimo rungtyje pirmasis atbėgo balbieriškietis Edvinas Dabulevičius. Išlaužo mokyklos mokinys Martynas Kanežys distanciją  įveikė per septynias sekundes ir septyniasdešimt devynias šimtąsias. Jis iškovojo antrą vietą. Trečias vietas iškovojo jieznietis Vytenis Arbačiauskas ir prienietis Džiugas Bujanauskas. Šimtą metrų pirmasis įveikė išlaužietis Eimantas Paškevičius. Jis atbėgo per dvylika sekundžių ir keturiasdešimt tris šimtąsias. Antrą vietą iškovojo Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokinys Darius Mieliauskas.  Pakuoniškis Tadas Munikas atbėgo trečias. Kilometro distanciją greičiausiai įveikė prienietis Airidas Tiškevičius. Jis atskuodė per tris minutes ir septynias sekundes. Antras buvo Jiezno gimnazijos mokinys Leonas Tamošiūnas. Išlaužietis Tadas Šilingas atbėgo trečias.

Kamuoliuko metime tarp merginų geriausiai pasirodė Jiezno gimnazijos mokinė Rusnė Barakauskaitė, kurios kamuoliukas nuskriejo net trisdešimt septynis metrus ir šešiasdešimt centimetrų. Antrą vietą iškovojo išlaužietė Patricija Tritkutė. Trečiąją vietą, atsilikusi vos dvidešimt centimetrų, laimėjo pakuonietė Dovilė Jotautaitė. Tarp berniukų pirmasis buvo balbieriškietis Gytis Majauskas. Antrąją vietą iškovojo išlaužietis Lukas Žilinskas. Jo paleistas kamuoliukas nuskriejo beveik penkiasdešimt tris metrus. Trečiąją vietą laimėjo Jiezno gimnazijos jaunasis šaulys Daumantas Žigas.

Svarsčio kilnojime neaplenkiamas buvo Jiezno gimnazijos vienuoliktokas Jonas Umbrasas. Jis iškėlė net šešiasdešimt kilogramų. Penkiasdešimt tris kilogramus iškėlęs pakuoniškis Rytis Deimantavičius liko antras, o balbieriškietis Gytis Majauskas – trečias. Rutulį toliausiai nustūmė Išlaužo pagrindinės mokyklos mokinys Virgilijus Zaleckas. Jo rezultatas – dešimt metrų ir septyniasdešimt penki centimetrai. Jiezno gimnazijos dešimtokas Daumantas Žigas nusileido tik penkiais centimetrais ir liko antras. Trečiąją vietą iškovojo Pakuonio pagrindinės mokyklos mokinys Rytis Deimantavičius.

Visą dieną jaunuoliai varžėsi dėl sportiškiausios komandos titulo. Varžytasi ir asmeninėse rungtyse. Už kiekvieną pergalę rungtyje, mokinys uždirbdavo savo komandai iki penkių taškų. Varžybų pabaigoje daugiausiai taškų surinkusi komanda buvo paskelbta nugalėtoja. Ja tapo Jiezno gimnazijos komanda. Antrąją vieta džiaugėsi Išlaužo komanda, trečiąją iškovojo pakuoniškiai. Ketvirti liko Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokiniai, o penkti – prieniškiai.

Nors, jeigu tikėsime prietarais – trylikta ir dar penktadienis – tikrai nesėkminga diena, bet Jiezno gimnazijos šauliukai tikrai nesiskundžia: į mokyklą jie parvežė dvi taures, nemažai pirmų vietų asmeninėse įskaitose, šūsnį diplomų,   padėkų, varžybų globėjo A. Palionio įsteigtais saldžiaisiais prizais. Laimingi jaunuoliai džiaugėsi šiomis, jau tradicija tapusiomis varžybomis, Prienų šeštosios kuopos paruošta šauliška koše ir tikėjosi, kad kitais metais taip pat galės dalyvauti bei parveš nemažiau apdovanojimų.

Eglė Vinskaitė

Jiezno gimnazijos jaunoji šaulė

Rubrikoje „Neliks duonos su druska - liks Tėvynė“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *