Svarbiausia – nedaryti klaidų realiame gyvenime

Konkurso „Šviesoforas“ rajoninio etapo nugalėtoja „Ąžuolo“ progimnazijos komanda.

Konkurso „Šviesoforas“ rajoninio etapo nugalėtoja „Ąžuolo“ progimnazijos komanda.

Antradienį Prienų švietimo centre vyko rajoninis pradinių (1–4) klasių mokinių konkursas „Šviesoforas”, kurio tikslas skatinti pradinių klasių mokinius mokytis Kelių eismo taisyklių, ugdyti saugaus elgesio kelyje įgūdžius, domėtis eismo saugumo klausimais.
Konkurse dalyvavo septynios komandos, kurios atliko teorines ir praktines užduotis. Mokiniai turėjo žinoti Kelio ženklus, paaiškinti, kaip naudoti atšvaitus, atlikti užduotis maketuose, pereiti kelią reguliuojamoje ir nereguliuojamoje sankryžoje ir kt.
-Rajono mokyklose yra 853 pradinukai, o varžybose dalyvauja tik 28. Reiškia, jūs esate patys geriausi, – sveikindama varžybų dalyvius bei jiems pasiruošti padėjusius mokytojus ir linkėdama ne tik puikiai pasirodyti varžybose, bet ir visada rodyti pavyzdį savo draugams bei suaugusiems, kalbėjo Prienų švietimo centro direktorė Danutė Stankevičienė.

Antrosios vietos laimėtoja – „Revuonos“ pagrindinės mokyklos komanda.

Antrosios vietos laimėtoja – „Revuonos“ pagrindinės mokyklos komanda.

Varžybų vyriausiasis teisėjas Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato patrulių būrio vadas Vytautas Dzencevičius linkėjo ne tik konkurse parodyti tai, ką išmoko, bet ir visa tai įsisavinti bei nedaryti klaidų realiame gyvenime. Jis juokavo, kad prieš konkursą jaudinasi ne tik dalyviai, dėdės policininkai taip pat nerimauja, nes jiems ne dažnai tenka bendrauti su tokiais jaunais eismo dalyviais.
Konkurso nugalėtoja tapo „Ąžuolo“ progimnazijos komanda, kurią paruošė mokytoja Rasa Bartkutė. Antroje vietoje – „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pradinukai, kuriuos paruošė mokytoja Asta Simanaitienė. Trečioje vietoje – Išlaužo pagrindinės mokyklos komanda (vadovė – mokytoja Jelena Knašienė).
Visiems konkurso dalyviams dovanas skyrė organizatoriai –  Prienų švietimo centras ir Prienų rajono policijos komisariatas.
Pirmąsias dvi vietas užėmusios komandos dalyvaus regioniniame konkurso etape, kuris vyks gegužės 11 d. Jonavoje.
Laima Duoblienė

Print

Rubrikoje Kultūra: mumyse ir šalia mūsų. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *