Per dešimtmetį atlikėjams paaugino „sparnus“

DSC_0366 (Large)Dešimtą kartą Birštono kultūros centro scenoje liejosi jaunųjų atlikėjų ansamblių atliekamos muzikos garsai. Birštono meno mokyklos organizuojamas konkursas – festivalis „Muzikuokime drauge“, šiemet skirtas Lietuvos prezidento Kazio Griniaus 150 – osioms gimimo metinėms, sukvietė beveik 30 mišrios sudėties instrumentinių kolektyvų iš Birštono, Kauno, Alytaus miesto ir rajono, Rietavo, Prienų, Jiezno, Garliavos, Neringos ir tolimosios Siguldos (Latvija). Gausiausiai konkurse atstovavo mūsų krašto ansambliai –

Birštono meno mokyklos direktorė Laima Raugevičienė pasveikino gausiai susirinkusius dalyvius, pristatė renginio globėją Birštono savivaldybės merę Nijolę Dirginčienę. Merė pasidžiaugė Meno mokyklos iniciatyvomis, suaktyvėjusia veikla, jos nuomone, tam įtakos turėjo ir kurorte rengiama Menų akademija bei žymių menininkų pamokos jaunimui. Viena iš jos organizatorių – kompozitorė ir pedagogė, Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė, doc. Audronė Žigaitytė -Nekrošienė yra dažna viešnia kurorte, remia jaunimo meninę veiklą, ji mielai sutiko tapti ir šio konkurso vertinimo komisijos pirmininke. Atlikėjus taip pat vertino Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė Lina Naikelienė bei Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė.

Komisijos narės pastebėjo, kad kiekvienais metais ansamblių muzikinis lygis auga. Ir šiame konkurse buvo nemažai brandžių atlikėjų, spalvingų pasirodymų, kurie liudija apie įdėtą kruopštų darbą, tobulinant grojimo techniką, siekiant muzikinės išraiškos, sceninės kultūros ir ansambliškumo. Žiūrovams buvo malonu stebėti, kaip kartu muzikuoja ir jaučia bendrystę skirtingų specialybių mokiniai, klausytis, kaip tarpusavyje dera įvairių instrumentų skambesys. Konkurse skambėjo užsienio klasikų, šiuolaikinių kompozitorių ir lietuvių liaudies kūriniai.

Konkurso Didįjį prizą laimėjo itin aukšto muzikinio lygio smuikininkų ansamblis iš Kauno 1 – osios muzikos mokyklos, šis kolektyvas buvo pripažintas ir pačiu gausiausiu. Moksleivius parengė mokytojos Audronė Ravkinienė ir Jovita Vaičiulienė.

Pirmą vietą komisija skyrė svečiams iš Siguldos meno mokyklos – Raiviui Sieks, Elmarsui Rudzitis, Katrinai Zoltnere, Ance Ilva Rugena ir Klavs Remcis, susibūrusiems į saksofonų ir mušamųjų ansamblį. Pirmąja vieta ir tautiškiausio ansamblio nominacija paskatintas ir Alytaus muzikos mokyklos instrumentinis ansamblis (mokytojos Alė Žebrauskienė ir Regina Botyrienė), kuriame dominavo kanklės.

Antrąsias vietas užėmė Kauno 1 – osios muzikos mokyklos ansamblis – Markas Barakat (fortepijonas), Greta Kaminskaitė (saksofonas), Dominykas Zubrickas, Augustas Mačijauskas, Dovydas Kirdeikis (akordeonai) ir Birštono meno mokyklos instrumentinis ansamblis – Ilja Sogačiov (saksofonas, fortepijonas), Jonas Zubavičius (saksofonas), Evaldas Kvedaras (mušamieji), akompanavo Ieva Grinkevičiūtė ir Romanas Lykovas. Kauniečius konkursui parengė mokytojai Jovita Vaičiulienė, Reda Labanauskienė ir Tadas Balaišis, birštoniečius – mokytojai Mindaugas Bivainis ir Kęstutis Didvalis.

Trečią vietą pelnė Neringos meno mokyklos kanklininkų ansamblis su pritariamąja grupe ir Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokyklos instrumentinis trio. Komisija taip pat paskyrė kelias nominacijas ir diplomus. Organizatoriai padėkojo kiekvienam konkurso dalyviui, todėl jie jautėsi laukiami Birštone ir liko patenkinti puikiu organizavimu.

Dalė Lazauskienė

Autorės nuotraukos

Dešimtą kartą Birštono kultūros centro scenoje liejosi jaunųjų atlikėjų ansamblių atliekamos muzikos garsai. Birštono…

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on 2016 m. kovo 7 d.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *