Krašto klebonų mintys

Kunigas Remigijus Veprauskas

Gavėnia – Dievo malonės metas

Pradėję Katalikų Bažnyčios paskelbtą Gavėnios laikotarpį, kaip ir kiekvienais metais, susimąstykime, ką reiškia, kokiu tikslu ir kam skirtas šis liturginių metų šventimas.
Gavėnia skirta pasirengti šv. Velykoms,  t. y. Kristaus iš numirusių Prisikėlimui. Taigi per Gavėnią krikščionys ypač intensyviai išgyvena šį tikėjimo slėpinį: stengiasi permąstyti Dievo dovanotą gyvenimo prasmę, sustiprinti vidinį, t. y. dvasinį,  gyvenimo modelį, ugdyti dorybes, išrauti ydas, šelpti vargšus, atleisti nuoskaudas, dar karščiau pamilti artimą. Apskritai panašėti į Viešpatį Jėzų ir savo dvasia kilti  amžinųjų vertybių link.
Vadinasi, šis metas yra pilnas Dievo malonių, nes krikščionis be Viešpaties pagalbos nepajėgtų vien savo jėgomis tobulėti ir nugalėti gundytoją, kuris mėgino ir patį mūsų Išganytoją. Tai ir vidinio džiaugsmo bei giedros laikotarpis, kai tikintysis išgyvena būsimą savo pergalę prieš mirtį, laukdamas Amžinųjų Velykų kaip atlygio už ištikimybę Jėzui Kristui, dovanojančiam Tikrą Gyvenimą.
Neskubinkime šio palaimingo laiko. Įsilieję į Gavėnią visa širdimi, apkabinkime mums dovanojamą Gailestingumą. Atsiverskime ir tikėkime Evangelija.
Balbieriškis

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *