Darbiečiai Užgavėnes tradiciškai šventė Prienų estradoje

Užgavėnės – žiemos pabaigos šventė. Tai didelė džiaugsmo, juoko, linksmumo, įvairiais papročiais, apeigomis, burtais apipinta diena. Seni žmonės sakydavo – jei Užgavėnių nešvęsi, tai visus metus nuo nelaimių neatsiginsi.

Be pavadinimo8

Todėl praeitą sekmadienį gausus būrys Darbo partijos Prienų skyriaus narių ir jų bičiulių tradiciškai susirinko Prienų estradoje triukšmingai varyti žiemą iš kiemo. Nors žiema, atrodo, ilgai neužsibuvusi išėjo pati, o ilgėjanti diena ir vis šilčiau glostanti saulutė pranašauja pavasarį, tačiau smagumo tikrai netrūko. Susirinkusieji stengėsi kuo labiau pasilinksminti ir kuo daugiau prisikirsti tradicinių Užgavėnių valgių – šiupinio, pačių įvairiausių blynų, ant laužo keptos kiaušinienės su lašinukais ir t.t. O kad valgių dar daugiau tilptų, ne tik mažieji, bet ir jų tėvai bei seneliai smagiai vėžinosi rogėmis, važiuojančiomis be sniego (!), rungėsi tarpusavyje, kas iškeps skanesnį, apvalesnį ar plonesnį blyną, kieno kiaušinienė bus riebesnė, kas bus greitesnis ar vikresnis.

O kokios Užgavėnės be Morės, pačios nelabosios žiemos dvasios, deginimo? Pabaigoje šventės, kaip ir pridera, paskendusi liepsnose Morė buvo lydima trankios muzikos, dainų ir šokių.

„Užgavėnių šventę organizuojame jau eilę metų ir galiu drąsiai teigti, kad šis renginys tapo tradiciniu. Džiugu, kad žmonėms patinka, juk dažnas net nepamena, kada smagiai leidosi rogutėmis nuo kalniuko. Nors ši žiema sniego ir pagailėjo, tačiau mūsų išradingieji Gražina ir Antanas Bendinskai sugebėjo visiems įrodyti, kad ne tik rogėm galima važinėtis be sniego, bet ir slidininkai gali rungtis. Netikit? Kitąmet ateikit ir pamatysit. Dar ir ne to pamatysit. Todėl visi dalyvavusieji jau nekantriai laukia kitų metų. Be to, ir smagus pabuvimas visai šeimai kartu gamtoje, gryname ore, šiuolaikinėje pašėlusio tempo nūdienoje taip pat jau tapo vertybe. Nors mūsų savivaldybėje siautėja gripo epidemija, privertusi atsisakyti ne vieną ketinusį dalyvauti, tačiau dalyvių gausa ir entuziazmas pranoko visus lūkesčius. Džiaugiuosi, kad turime ne tik aktyvius skyriaus narius, bet ir visą būrį mūsų bičiulių. Šis susibūrimas dar kartą parodė, kad žmonės iš tiesų mėgsta įvairias pramogas, tik reikia noro juos sukviesti“, – džiaugėsi skyriaus pirmininkė Rima Zablackienė.

Pasiilgusiems linksmybių ir šėlionių, atrodo, ir gamta atėjo į pagalbą – visą savaitę teškėjusias balas savaitgalį pakeitė maloniai nušvitusi saulutė. Susirinkusieji buvo puikios nuotaikos, šoko, dainavo, bendravo ir į namus išsiskirstė gerai nusiteikę, pailsėję.

Darbo partijos Prienų skyriaus informacija

Užgavėnės – žiemos pabaigos šventė. Tai didelė džiaugsmo, juoko, linksmumo, įvairiais papročiais, apeigomis, burtais…

Posted by Laikraštis „Gyvenimas“ on Wednesday, February 10, 2016

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *