Šeimos ūkiai – pavyzdys visam pieno sektoriui

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, Prienų rajono šventės ,,Metų ūkis 2022“ metu mūsų bendrovei – UAB ,,Pieno tyrimai “ buvo suteikta galimybė pasidžiaugti šių metų Prienų rajono pienininkystės ūkiais, kurie padarė didelę pažangą savo veikloje. Mes labai džiaugiamės ir dėkojame Jiems už nuoširdų bendravimą, kantrybę ir ištvermę, sumanumą kuriant pavyzdinius pieno ūkius.

„Metų ūkio 2022“ apdovanojimuose. UAB „Pieno tyrimai“ direktorė Laima Urbšienė ir GPT Dzūkijos skyriaus vadovė Lina Kriukelienė dovanomis paskatino pienininkystės ūkių šeimininkus Ričardą Ragucką (Šilavoto sen.), Martyną Krūvelį (Veiverių sen.) ir Laimą Balsevičienę (Stakliškių sen.).

Džiaugiamės Saulenos Pranės Krūvelienės modernizuotu pieno ūkiu, jos pagalbininkais Gintare ir Martynu Krūveliais – jaunimas labai nuoširdus, daug žinių turintis ir bendraujantis. Savo pastebėjimais ir įžvalgomis dalinasi su mumis. Ūkyje įrengti du Lely Astronaut A5 robotai, kurie darbuotojams sumažino laiko ir darbo sąnaudas. Ūkio vidutinis metinis produktyvumas – 8546 kg pieno. Šiuo metu ūkininkai laiko 106 karves. Didelis dėmesys skiriamas karvių sėklinimui. Jos sėklinamos seksuota sperma.
Ūkininkė Laima Balsevičienė taip pat skyrė dideles investicijas savo pienininkystės ūkiui. Pastatytas naujas tvartas, kuriame sudarytos visos sąlygos geram karvių sveikatingumui ir produktyvumui vykdyti. Vidutinis metinis produktyvumas šiame ūkyje – 7512 kg pieno. Šiuo metu ūkininkė laiko 68 karves. Didelį dėmesį ji skiria genominiams tyrimams. Galvijų įvertinimas pagal genominius profilius sudaro galimybes atrinkti aukščiausios veislinės genominės vertės gyvulius.
Tvarka ir rūpesčiu aplinkai pasižymi ir Ričardo Ragucko ūkis. Vidutinis metinis ūkio produktyvumas – 7285 kg pieno. Šiuo metu ūkyje laikoma 40 karvių. Didelis dėmesys skiriamas karvių sveikatingumui, gerai pieno kokybei palaikyti. Laisvu nuo studijų laiku ūkio darbuose padeda ir dukra Donata.
Dėkojame paminėtiems ūkininkams ir visiems Gyvulių produktyvumo tarnybos Dzūkijos skyriaus klientams už bendradarbiavimą, pastangas siekti bendrų tikslų. Artėjančių švenčių proga norime palinkėti visiems mūsų ūkininkams: „Tebūna laimė, o su ja – viltis. Su viltimi – tikėjimas, o tikėjime – prasmė“.
Lina Kriukelienė
GPT Dzūkijos skyriaus vadovė

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *