Bendruomenė kviečia į nemokamus šiaurietiško ėjimo užsiėmimus

Birštono kurorto bendruomenė, Birštono viešoji biblioteka, įgyvendindamos Birštono savivaldybės remiamą projektą „Informuota, aktyvi bendruomenė – sveika gyvensena, sveika širdis“, į vykstančius nemokamus šiaurietiško ėjimo užsiėmimus vasaros estradoje prie Nemuno sukviečia vis daugiau birštoniečių. Visi mokymų dalyviai ne tik aprūpinami ėjimo lazdomis, bet ir individualiai konsultuojami, kaip tinkamai jas pasirinkti. Pasirodo, kad labai svarbus tinkamas dirželis prie lazdos, reikia nesumaišyti šiaurietiško ėjimo lazdų su kopimo į kalnus lazdomis.


„Malonu su jumis dirbti, džiaugiuosi turėdama galimybę susipažinti su vis naujais į užsiėmimus atvykstančiais žmonėmis, – prieš pradėdama vesti užsiėmimą kalbėjo sertifikuota trenerė Janina Baževičienė.
„Šiaurietiškas ėjimas – ėjimas su specialiomis lazdomis – populiarėja visame pasaulyje, kaip aktyvaus laisvalaikio leidimo, kūno ir sielos sveikatinimo būdas, tinkantis įvairaus amžiaus ir kompleksijos žmonėms“, – pasakojo trenerė apie pagrindinius šiaurietiško ėjimo privalumus. Jos teigimu, Vokietijoje 72 val. šiaurietiško ėjimo užsiėmimų apmoka ligonių kasos. Šiaurietiškas ėjimas aktyvaus kvėpavimo dėka pagerina viso organizmo aprūpinimą deguonimi, gerina širdies ir kraujagyslių veiklą, atpalaiduoja kaklo ir sprando srities raumenis, ypač tinka turintiems sąnarių ir nugaros problemų, yra veiksminga svorio metimo treniruotė gryname ore ir tinka visoms amžiaus grupėms.
„Pasimokius ėjimo technikos su trenere Janina, dalyvaujant užsiėmimuose, kurie dar vyks birželio 11 ir 15 dienomis, turintieji Birštoniečio kortelę šiaurietiško ėjimo lazdas galės pasiskolinti bibliotekoje,“ – žadėjo kurorto bendruomenės pirmininkė Alina Jaskūnienė. Šio projekto idėją ji parsivežė iš stažuotės Suomijoje. Ten bibliotekos labai aktyviai prisideda prie bendruomenių sveikatinimo programų. Jose gyventojai gali pasiskolinti ne tik knygų, bet ir įvairaus sportinio inventoriaus: šiaurietiško ėjimo lazdų, slidžių, badmintono rakečių, kamuolių ir kt.
Užsiėmimų dalyviai tvirtino, kad šiaurietiško ėjimo technikos yra nesunkiai išmokstama. Jie džiaugėsi sveikatinimo būdu, kuris ypač tinka gaivaus oro kurorte – jame tiek daug gražiai sutvarkytų takų ir takelių. Jais eidamas gali atsigaivinti mineraliniu vandeniu, pabendrauti su drauge ar vienumoje pamedituoti.
„Gana plepėti, laikas judėti“, – taisyklingos ėjimo technikos rekomendacijų pateikusi trenerė Janina kurorto bendruomenės narius paragino „padirbėti“ su šiaurietiško ėjimo lazdomis.
Palma Pugačiauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *