Ašmintiškiai džiaugėsi besibaigiančia vasara

DSC07140Ašmintos seniūnijos vasaros šventė tradiciškai vyksta artėjant rudeniui – kai jau derlius beveik sukeliavęs į aruodus, bet su vasara dar neatsisveikinta.
Ir šiais metais į Ašmintos dvaro parką, po buvusio dvarininko Miulerio sodintomis liepomis ir klevais, organizatoriai – Ašmintos laisvalaikio salė, Ašmintos bendruomenė „Ošvenčia“ ir Ašmintos seniūnija – pakvietė į šventę „Vasara mano žaliuojančiam kaime“. Šventės dalyvius pasveikino ir saulė, nušvitusi po ilgai trukusio lietaus.
Šventę dainomis ir eilėrašių posmais pradėjo Ašmintos laisvalaikio salės dainininkės bei Ašmintos pradinio ugdymo skyriaus mokiniai, priminę, kad besibaigianti vasara mums padovanojo daugybę džiaugsmo ir laimės, margaspalvių žiedų, žiogelių dainų…
Šventės dalyvius sveikino svečiai: Seimo nariai Vytautas Kamblevičius ir Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės tarybos narė Rita Keturakienė. Tiesa, A.Palionis, po ilgo lietaus pagaliau nušvitus saulei, pats liko laukuose nuiminėti derliaus, o jo sveikinimus perdavė padėjėja Valė Petkevičienė.
Vytautas Kamblevičius, sveikindamas susirinkusius, džiaugėsi gražia švente ir linkėjo, kad į ūkininkų aruodus būtų supiltas kuo geresnis derlius, kad čia susirinkusieji linksmai pasibūtų, pabendrautų ir pailsėtų. Jis padėkojo tiems, kurie daugiausia prisidėjo, kad ši tradicinė šventė įvyktų: Viliui Mielaikai, Rasai Vaitauskaitei, Daivai Earle, Rimai Vilkienei, Kaziui Stanevičiui, Marytei Krilavičienei, Jovitai Tirvienei.
Valė Petkevičienė Andriaus Palionio vardu linkėjo aruodų gausybės, skalsos ne tik rankoms ir širdims, bet ir stalui, ragino džiaugtis gamta ir lietui lyjant, ir saulei šviečiant bei dėkojo bendruomenių aktyvistams už puikiai surengtą šventę. Seimo nario padėkas ji perdavė seniūnei Vidai Vitkauskienei, laisvalaikio salės vadovei Rimai Vilkienei ir bendruomenės „Ošvenčia“ pirmininkei Rasai Vaitauskaitei.
– Džiaugiuosi, kad radote laiko palikti nesibaigiančius kasdienius darbus, susiburti, pabūti kartu ir pailsėti, – sakė Rita Keturakienė, visiems linkėdama sėkmės, laimės ir sveikatos.
Džiaugtis ir linksmintis visada smagu su kaimynais. Smagiomis dainomis šventės dalyvius pradžiugino Pakuonio laisvalaikio salės moterų ansamblis, vadovaujamas Rimos Žibienės.
Buvo pasveikinti ir seniūnijos naujakuriai – Bačkininkų kaime įsikūrę Jurgita ir Arūnas Vaitiekai. Padėkota niekada nestokojančioms energijos, visada linksmoms ir besišypsančioms, atrandančioms laisvo laiko ir dalyvaujančioms seniūnijos renginiuose: Albinai Langienei, Adai Šiugždinienei, Vitei Milušauskienei, Albinai Vainalavičienei, Eugenijai Sadauskienei, Onutei Marčiukaitienei, Anelei Šervenikienei bei Adai Račkienei, kuri nors gyvena Prienuose, bet aktyviai dalyvauja saviveikloje.
Ašmintos seniūnijos seniūnė Vida Vitkauskienė apdovanojo gražiausių sodybų šeimininkus. Dovanos ir gėlės buvo įteiktos Onutei ir Aleksandrui Alekrinskiams iš Mačiūnų kaimo, Jolantai Rečiūnienei ir Povilui Norvaišai iš Pabališkių kaimo, Daivai Tomkevičienei ir Gedui Černiauskui iš Strielčių kaimo, Angelei ir Gintarui Mickams iš Mačiūnų kaimo, Marytei ir Juozui Krilavičiams iš Strielčių kaimo.
Seniūnė taip pat padėkojo gausiam rėmėjų būriui.
Šventės dalyvius linksmino  grupė „Dinamika“ ir liaudiška kapela „Domeikavos seklyčia“ iš Kauno rajono.
Laima Duoblienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *