Trys susitikimai – be staigmenų

Vasario 1 d. laikraščio „Gyvenimas“ ir Prienų rajono savivaldybės pirmenybėse sužaisti trys susitikimai. 

_DSC0368

„Savivaldybė“ – Veiverių „Amberis“ 95:75 (17:18; 30:13; 30:23; 18:21).
Kovas pradėjo pirmąją vietą turnyrinėje lentelėje užimanti „Savivaldybės“ komanda ir turnyrinės lentelės vidutiniokai – Veiverių „Amberio“ krepšininkai. Nė karto šiemet nesuklupę „Savivaldybės“ krepšininkai neleido veiveriečiams pateikti staigmenos ir, vedami Mindaugo Birbalo (jis šiose rungtynėse įmetė net 11 tritaškių metimų), užtikrintai laimėjo prieš Veiverių „Amberį“ rezultatu 95:75.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Savivaldybė“: M. Birbalas – 33 tšk., Š. Stiklakis – 21 tšk., A. Kubilius -11 tšk.
Veiverių „Amberis“: V. Mocevičius – 25 tšk., S. Pažėra – 24 tšk., G. Žilinskas – 15 tšk.

„Žvėrys-Ernas“ – „Stakliškės“ 85:90 (15:27; 23:16; 22:23; 25:18).
Kaimyninėse pozicijose turnyrinėje lentelėje įsitaisiusių „Žvėrių – Erno“ ir „Stakliškių“ komandų dvikovoje stakliškiečiai didžiąją rungtynių dalį pirmavo. Tiesa, Birštono krepšininkams paskutiniajame ketvirtyje pavyko žymiai sumažinti taškų deficitą, bet pasinaudoti proga ir išplėšti pergalę jie neįstengė. „Stakliškės“ išlaikė saugų atstumą ir šventė pergalę 85:90.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Žvėrys-Ernas“: D. Brazdžionis -26 tšk., A. Marchockis – 22 tšk., A. Stankevičius -17 tšk.
„Stakliškės“: M. Gečionis – 34 tšk., D. Židanavičius – 16 tšk., T. Švedas -15 tšk.

„Stadionas” – „GSTM” 91:93 (22:24; 19:14; 24:27; 17:17; 9:11).
Paskutinėse dienos rungtynėse susitiko praėjusių metų miesto komandų finale dalyvavusios ekipos. Tiesa, „KKSC-93“ pakeitė pavadinimą, tačiau „Stadione“ rungtyniauja praktiškai visi praėjusių metų čempionai. Atkakliose rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi keletą kartų, dažnai rezultatas buvo lygus ir netgi prireikė pratęsimo. Sužaidus visas 45 minutes, šįkart stipresni buvo „GSTM“ krepšininkai, 91:93 įveikę varžovus iš „Stadiono“ komandos.
Rezultatyviausi žaidėjai:
„Stadionas“: R. Marcinkevičius – 22 tšk., D. Šeškus ir R. Gerbutavičius – po 17 tšk., M. Jančiauskas – 9 tšk.
„GSTM“: A. Čibiras – 24 tšk., K. Abramavičius – 22 tšk., T. Intas – 17 tšk.

Interviu su Mantvydu Gečioniu

mantvydasPo paskutiniojo susitikimo įžvalgomis apie savo vaidmenį komandoje bei „GSTM“ ir „Stadiono“ tarpusavio rungtynes sutiko pasidalinti naudingiausias praėjusių metų seniūnijų pirmenybių finalo žaidėjas Mantvydas Gečionis, šiemet atstovaujantis „Stakliškių“ komandai.
-Mantvydai, kaip vertini šiandienos rungtynes prieš Birštono „Žvėrių – Erno“ komandą?
-Vertinu teigiamai, nes laimėjome.
-Ar buvo sunku iškovoti pergalę?
-Rungtynių pabaigoje prireikė jėgų. Žaidėme atsipalaidavę, todėl kai baigiantis rungtynėms priešininkai mus prisivijo, vos neprisivirėm košės, todėl teko truputį pavargt. Žinoma, reikėjo ir sėkmės.
-Kokius žaidėjus išskirtum iš priešininkų komandos, kurie, tavo nuomone, geriausiai pasirodė?
-Jų didysis trejetas: Artiomas Marchockis, Osvaldas Brazdžionis ir Žilvinas Mikušauskas. Žilvinas atlieka daug nematomo darbo. Jeigu paanalizuotume statistiką, manau, jis būtų vienas naudingiausių žaidėjų komandoje.
-Kokius žaidėjus pagirtum savo komandoje?
-Visi esame kaip vienas kumštis. Šiandien sekėsi man, Tautvydas Švedas neblogai atrodė, o kiti pagrindiniai šiandien mažiau žaidė, leido daugiau pasireikšt jaunimui.
-Kaip manai, į kokią vietą pretenduoja jūsų komanda pirmenybėse?
-Manau, jog reguliariajame sezone būsim ketvirti. Su visa pagarba Dariui Kuzmickui ir Aurimui Kurapkai, tikrai manau, jog įveiksime jų komandą, nes jie nėra labai stiprūs. Kaunantis prieš „Stadioną“ šansų yra mažiau. Reikėtų, kad jų komanda susirinktų nepilnos sudėties ir… trupučio fortūnos. Na, o pirmenybių finiše į ketvertuką privalom patekti, mūsų siekis būtų – kokios nors spalvos medalis. Laimėti pirmenybių auksą mums sunku dėl trumpo atsarginių žaidėjų suolelio.
-Šiandien stebėjai varžovų komandų „GSTM“ ir „Stadiono“ rungtynes. Kaip vertini šį susitikimą?
-Atkaklios rungtynės: taškas į tašką. Daugybę kartų rezultatas buvo lygus, buvo pratęsimas. Tai parodo, jog kova buvo atkakli. Manau, jog šios komandos yra lygiavertės. Bus labai įdomu, jei šios komandos susitiks pusfinaliuose ar finaluose.
-Ačiū, Mantvydai, už pastebėjimus.
-Pasinaudodamas proga noriu perduoti linkėjimus Jonui Davidavičiui, Justinui ir Juliui Abraičiams, Rimantei Ribinskaitei ir mano geriausiam draugui Dainiui Ališauskui (šypsenėlė)…

Karolis Abramavičius

Rubrikoje GKP 2014/2015 m. archyvas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *