VASARIO 16-OSIOS – LIETUVOS VALSTYBĖS ATKŪRIMO DIENOS – NOMINANTAI

Birštono savivaldybė kvietė teikti iškilių, nusipelniusių Birštono savivaldybei 2022 metais žmonių kandidatūras tradiciniams apdovanojimams. Pristatome Lietuvos valstybės atkūrimo dienos apdovanojimų nominantus:

Antanas Kisielius
Birštone gyvena nuo 1970-ųjų, čia sukūrė šeimą, užaugino du sūnus. Per 45 pedagoginio darbo metus Antanas išleido 7 abiturientų laidas, su mokiniais sėkmingai dalyvavo daugelyje anglų kalbos olimpiadų, tarptautiniuose projektuose, aktyviai įsitraukė į mokyklos bendruomenės veiklą.
2013 m. Antanui Kisieliui buvo suteiktas Metų mokytojo vardas.
Nominantas aktyviai dalyvauja miesto bendruomenės gyvenime ir veiklose. Šešerius metus buvo Raudonojo Kryžiaus Birštono skyriaus pirmininku, yra draugijos „Gražinkime Lietuvą“ narys, nuo 2014 metų įsitraukė į savanorišką Birštono TAU veiklą. Jo iniciatyva yra suburta senjorų grupė, kurios narius ji moko anglų kalbos. Kiekvienais metais universiteto klausytojams organizuoja akiratį plečiančias keliones ne tik po Lietuvą, bet ir už jos ribų. Antanas parengia kelionių maršrutus, įdomius pasakojimus apie lankytinas vietoves, inicijuoja naujausių spektaklių didžiuosiuose miestuose peržiūras.
Šiais metais Antanas Kisielius minės 75-erių metų jubiliejų, galėdamas pasidžiaugti prasminga pedagogine ir visuomenine veikla, įtraukiančia ir jauną, ir brandaus amžiaus žmogų.
Antano Kisieliaus kandidatūrą Vasario 16-osios apdovanojimui gauti pateikė Birštono trečiojo amžiaus universiteto bendruomenė.

Aušra Mituzaitė
Nominantė yra VšĮ „Tulpės“ sanatorijos Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vedėja, fizinės medicinos reabilitacijos gydytoja terapeutė. Daugiau nei 43 metus gydytoja skiria ypatingą dėmesį kurortologijai, pacientų sveikatos gerinimui, aktyviai dalyvauja įvairiuose tyrimuose bei projektuose.
A.Mituzaitė prisideda kurortinių tyrimų veikloje, skatina ir šviečia visuomenę dėl sveikatos prevencijos, gamtos išteklių mokslinio pagrįstumo, bendradarbiauja su Lietuvos universitetais.
2018 m. Aušra Mituzaitė yra gavusi nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardą ir LR sveikatos apsaugos ministerijos apdovanota nusipelniusio Lietuvos gydytojo garbės ženklu.
Aušra nuolat inicijuoja sveikatinimo ir sveikatingumo projektus. Dalyvauja mokslinėje praktinėje veikloje, skaito pranešimus respublikinėse konferencijose onkologinių ligonių med. reabilitacijos klausimais, rašo straipsnius įvairiems medicinos žurnalams apie reabilitaciją po krūties vėžio operacijų ir ligonių gyvenimo kokybės gerinimą.
Dalyvaudama verslo misijose už Lietuvos ribų, dalindamasi sukaupta didžiule patirtimi, gydytoja garsina Lietuvos ir Birštono kurorto vardą.
Besąlygiškas atsidavimas savo profesijai ir pacientams – būdingas gydytojos A. Mituzaitės bruožas. „Tulpės“ sanatorija ir Nacionalinė sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacija didžiuojasi gausybe gaunamų padėkų dėl nuoširdaus gydytojos Aušros Mituzaitės darbo.
Aušros Mituzaitės kandidatūrą Vasario 16-osios apdovanojimui gauti pateikė Nacionalinė sanatorijų ir reabilitacijos įstaigų asociacija.

Genovaitė Mačiūtė

.

Baigusi Vilniaus universitetą ir įgijusi bibliotekininko-bibliografo specialybę nuo 1982 m. dirba Birštono viešojoje bibliotekoje – pirmojoje ir vienintelėje savo darbovietėje.
Genovaitė organizuoja bibliotekos lankytojų informacinį aptarnavimą, teikia faktografinę ir bibliografinę informaciją, rengia bibliotekos svetainės informacinį turinį. Su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka ruošia krašto laikraščių analizinius įrašus Nacionaliniam bibliografijos duomenų bankui.
Nominantė Birštono bendruomenę moko skaitmeninio raštingumo, kad jie galėtų profesionaliau naudotis informacinėmis technologijomis, saugiai jaustųsi virtualioje erdvėje.
Ypatingą dėmesį G. Mačiūtė skiria kraštotyrai: renka kraštotyros medžiagą apie Birštono kraštą, rengia kraštotyros darbus, parodas, publikuoja straipsnius. Profesionaliai ir nuoširdžiai puoselėja Birštono krašto kultūrinę bei istorinę atmintį.
Genovaitė – kruopšti, pareiginga, iniciatyvi, bendraujanti, mylima ir gerbiama bibliotekos lankytojų. Genovaitės Mačiūtės kandidatūrą Vasario 16-osios apdovanojimui gauti pateikė Birštono viešoji biblioteka.

Jurgita ir Žydrūnas Kazlauskai
Nominantų šeima – Lietuvos oreivystės senbuviai, oreivystės sporto ir renginių sumanytojai bei organizatoriai. Daugelio Lietuvos miestų ir įvairių pasaulio šalių padangę puošia mažiausias Lietuvoje ryškiai geltonas karšto oro balionas „Birštonas“. Jurgita ir Žydrūnas rūpinasi oreivystės populiarinimu ir tęsia Jurgitos tėvo Antano Palecko, oreivystės Lietuvoje pradininko, tradicijas.
Nominantų sūnus Ignas taip pat puoselėja oreivystę, aktyviai skraido ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, rūpinasi projektais, skirtais žaliosios infrastruktūros idėjų plėtojimui.
Kazlauskai pirmieji Birštone įkūrė privatų viešbutį „Audenis“, o prieš daugiau nei septynerius metus – kaimo turizmo sodybą „Panemunio sodyba“. Joje rengiami tapytojų plenerai, sveikatinimo stovyklos, puoselėjamos dzūkų virtuvės tradicijos – organizuojamos dzūkiškų bandų edukacijos.
Jurgitos ir Žydrūno Kazlauskų kandidatūrą Vasario 16-osios apdovanojimui gauti pateikė Birštono turizmo informacijos centras.

Audronė Šidiškienė
Nominantė – Birštono gimnazijos fizinio ugdymo vyresnioji mokytoja, turinti du ypatingus pomėgius: stalo tenisą ir fotografiją.
Daug metų puoselėja mokiniams meilę stalo tenisui, organizuoja įvairius mokinių turnyrus, yra dalyvavusi Lietuvos Respublikos stalo teniso pirmos lygos moterų komandoje, yra pelniusi stalo teniso apdovanojimų.
2020 m. ji tapo nugalėtoja Lietuvos stalo teniso vienetų 46 veteranų čempionate.
Antrasis Audronės pomėgis – fotografija. Ji filmuoja ir fotografuoja įvairius renginius, užfiksuoja svarbius kurorto įvykius, unikaliai perteikia Birštono gamtos vaizdus. Nominantės įamžintos nuotraukos puošia ne vieną Birštono savivaldybės ir vietinės spaudos leidinį.
A.Šidiškienė yra išleidusi dešimt nuotraukų albumų, tris kalendorius, surengė ne vieną autorinę parodą. Savo meilę fotografijai mokytoja perduoda ir mokiniams neformalaus ugdymo užsiėmimų metu – moko juos pastebėti grožį aplink save ir jį užfiksuoti. Audronės Šidiškienės kandidatūrą Vasario 16-osios apdovanojimui gauti teikė Birštono gimnazija.

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *