„Gyvenimo“ laikraščio ir Prienų rajono savivaldybės 2022–2023 metų krepšinio pirmenybės

Prienų rajono savivaldybės ir „Gyvenimo“ laikraščio krepšinio pirmenybėse sausio 8 d. buvo sužaisti 4-ojo turo susitikimai. Iš pirmenybių pasitraukus Veiverių KK „Amberio“ komandai, neįvyko paskutinysis dienos susitikimas, todėl buvo sužaistos tik dvejos rungtynės.

BC „Pakuonis-Energija“ ir „Šilavotas“
Pirmose rungtynėse kumščius surėmė BC „Pakuonis-Energija“ ir „Šilavotas“. „Šilavoto“ krepšininkams dvikova prasidėjo labai sunkiai – nekrito nei dvitaškiai, nei tritaškiai, o tuo pasinaudoję pakuoniškiai išsiveržė į priekį ir persvarą išlaikė iki pat ketvirčio pabaigos – 19:13. Antrasis ketvirtis prasidėjo „Pakuonio-Energijos“ tritaškių „lietumi“, po kurio pastarųjų persvara jau tapo dviženklė. Po minutės pertraukėlės „Šilavotui“ pavyko stabilizuoti situaciją – E. Seniūno vedami šilavotiškiai sumažino atsilikimą iki vienženklio ir po dviejų kėlinių pralaiminėjo 31:39. Prasidėjus antrajai rungtynių pusei, „Šilavotas“ dar kurį laiką „kvėpavo“ varžovams į nugaras, tačiau M. Juščiaus ir G. Gylio duetas veikė nepriekaištingai, ir Pakuonio komanda ėmė didinti savo pranašumą – 63:52 po trečiojo ketvirčio. Paskutinis kėlinys prasidėjo „Pakuonio-Energijos“ komandos spurtu 8:0, ir rungtynių nugalėtojas tapo aiškus. Nors „Šilavoto“ komanda kovojo iki pat pabaigos, tačiau rungtynes rezultatu 86:75 laimėjo kur kas užtikrinčiau žaidusi BC „Pakuonio-Energijos“ komanda.
Rezultatyviausi žaidėjai:
BC „Pakuonis-Energija“: M. Juščius – 27, G. Gylys – 22, V. Steponavičius – 13, R. Grimalauskas – 12.
„Šilavotas“: E. Seniūnas – 28, V. Mieldažys – 20, P.Masikonis – 15.

BC Balbieriškio „Tūzai“ – „Versmė“
Intriguojantį mūšį žadėjo antrosios turo rungtynės, kuriose susitiko pretendentai į čempionų titulą BC Balbieriškio „Tūzai“ ir „Versmė“. „Versmė“ susitikimą pradėjo spurtu 17:4, o didžiausią galvos skausmą varžovams kėlė A. Gedminas ir K. Juškevičius. Po pirmųjų 10-ties minučių „Versmė“ pirmavo 24:16. Po pertraukėlės sunkiai besiklostančius „Tūzų“ komandos reikalus ėmėsi tvarkyti K. Okmanas – 10 iš eilės jo pelnytų taškų leido balbieriškiečiams ne tik išlyginti rezultatą, bet ir išsiveržti į priekį. Ketvirčio pabaigoje tas pats K. Okmanas pataikė dar vieną tolimą metimą, ir komandos į didžiąją pertrauką išėjo ilsėtis Balbieriškio „Tūzams“ pirmaujant 47:37. Trečiajame kėlinyje Balbieriškio „Tūzai“ ir toliau siautė puolime, kurio „smaigalyje“ dažniausiai atsidurdavo puikiai pataikęs R. Ališkevičius. „Versmės“ komandą nuo visiško kracho gelbėjo 10 taškų surinkęs M. Knyšius, tačiau Birštono komandos deficitas po trijų ketvirčių jau buvo triuškinantis – 52:76. Paskutinis rungtynių kėlinys tebuvo formalumas, o abi komandos laukė rungtynių pabaigos ir per daug nepersistengė nei puolime, nei gynyboje. A. Devyžiaus tritaškiai leido „Tūzams“ laimėti dar vieną kėlinį, o finalinė rungtynių sirena paskelbė užtikrintą BC Balbieriškio „Tūzų“ pergalę rezultatu 95:67.
Rezultatyviausi žaidėjai:
BC Balbieriškio „Tūzai“: K. Okmanas – 26, R. Ališkevičius – 25, A. Jakubauskas – 14, A. Žukauskas – 11.
„Versmė“: D. Jurgelionis – 17, M. Knyšius – 12, A. Gedminas ir K. Juškevičius po – 10.
K. Okmanas ir D. Jurgelionis nubausti techninėmis pražangomis.
„Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *